Overheid in transitie
Nieuws

De eerste iBestuur design sprint komt eraan!

Op 18 februari organiseren we een online design sprint rond het thema ‘van beleidscyclus naar datacyclus’. Een design sprint is een effectieve werkvorm waarin de deelnemers op een gestructureerde en visuele manier snel tot een ontwerp komen. Op 11 maart a.s. van 12:00 - 13:00 uur organiseren we een (online) bijeenkomst waarin we 'het nieuwe model' presenteren. Save the date!

Afgelopen herfst schreven Jan van Ginkel en Paul Strijp een artikel over de toekomst van de beleidscyclus. Daar zijn veel reacties op gekomen en we hebben er een iBestuur thuisdebat aan gewijd. Dat gaf veel stof tot nadenken.
En met dat nadenken zijn we nog niet klaar. Sterker nog, we gaan denken én doen! Met een groep professionals die zich eerder al hebben laten horen rond dit thema gaan we aan het werk. In een online design sprint ontwerpen we een alternatief model – of modellen – voor de traditionele beleidscyclus.

Save the date: 11 maart van 12:00 – 13:00 uur

Het resultaat zal zeker niet hét model zijn, maar vooral een volgende stap. We gaan de uitkomsten natuurlijk zo breed mogelijk delen. In de eerste plaats op 11 maart van 12:00 – 13:00 uur; dan organiseren we een (online) bijeenkomst waarin we de resultaten van de design sprint presenteren en bespreken. Dat geeft ongetwijfeld weer food for thought en discussie. We houden u op de hoogte!

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren