Overheid in transitie
Nieuws

Deventer gaat bestemmingsplannen controleren met drones

De gemeente Deventer gaat drones inzetten op bestemmingsplannen te controleren. Dit verhoogt de controle- en detectiekans en heeft daarmee een preventieve werking, zegt de gemeente. De kosten voor de opleiding en het aanschaffen van een drone bedragen volgens de gemeente 10.000 euro.

Deventer vanuit de lucht (2018) | Beeld: Shutterstock

De gemeente benadrukt dat er uitsluitend gebouwen en objecten worden gefotografeerd en geen personen. ‘Het vliegen met drones kan een ongemakkelijk gevoel opwekken bij inwoners. Hiermee moet zorgvuldig en sensitief worden omgegaan.’ Daarom lanceert Deventer een website om inwoners te informeren over het toezicht. Ook worden twee toezichthouders opgeleid tot dronepiloten.

No-fly zone

De drones zullen niet boven alle plekken in de gemeente vliegen. Zo mag er niet in en rond het vliegveld Teuge gevlogen worden. Ook geldt er een kleine no-fly zone in de buurt van het chemicaliënbedrijf Nouryon Specialty Chemicals. De no-fly zone geldt alleen in de nacht. Boven het natuurgebied de Rijntakken mag er alleen gevlogen worden met toestemming van de provincie.

Bron: ANP

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren