Digitaal magazine: Impact van data op de beleidscyclus

Moet de klassieke beleidscyclus op de schroothoop? Jan van Ginkel (provincie Zuid-Holland) en Paul Strijp (provincie Noord-Holland) zorgden voor een hoop reuring. Zelden kwam er zo’n stroom reacties los. Van medestanders, tegenstanders en vooral van meedenkers. De aangezwengelde kritiek op de klassieke beleidscyclus legde de kiem voor een mogelijk nieuw bestuursmodel: de Triple Tower Canvas.

Beeld: cover digitaal magazine

Er is in het afgelopen jaar veel geschreven, gedebatteerd en gedoceerd over de impact van data op de beleidscyclus. In dit e-magazine hebben we alle activiteiten en de interessantste ideeën voor u gebundeld.

Lees hier het digitale magazine

Het begon allemaal met het artikel ‘Van beleids- naar datacyclus’, het tweede artikel in dit digitale magazine. ‘Laat de data spreken’ was de oproep van de schrijvers. We nemen u mee in het het discussietraject van begin tot het einde.

Tijdens de opening van het iBestuur Academisch Jaar 2021 op 9 september jl. presenteerde Jan van Ginkel de Triple Tower Canvas. Hoogleraar bestuurskunde Martijn van der Steen vond veel te zeggen voor het model en ook WRR-voorzitter Corien Prins toonde zich enthousiast om verder door te denken op het model. Paul Strijp had de eer een speciale syllabus met alle artikelen aan Corien Prins, te overhandigen.

Een artikel naar aanleiding van deze bijeenkomst is opgenomen in het digitale magazine.
En is ook HIER te lezen

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren