Digitale weerbaarheid
Nieuws

Digital Trust Center stelt nieuwe subsidie beschikbaar voor cybersecurity

Het Digital Trust Center (DTC) maakt vanaf 2 september een subsidieregeling beschikbaar om sectoren, regio’s en ketens digitaal weerbaarder te maken. Dat meldt demissionair minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat. Voor het eerst is de subsidie ook voor Caribisch Nederland beschikbaar gesteld.

Met de subsidie wil het DTC publiek-private samenwerking om sectoren, regio’s en ketens cyberveiliger te maken stimuleren. “Het doel van de subsidieregeling is om cyberweerbaarheidsnetwerken te creëren waar leden hun kennis en kunde rond cyberweerbaarheid toepassen”, schrijft het ministerie in een persbericht.

600.000 euro beschikbaar 

In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers langdurig samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen (niet-vitale) branches, sectoren en regio’s. De beste projectplannen kunnen aanspraak maken op een bedrag van in totaal 600.000 euro. De maximale ondersteuning per project bedraagt 150.000 euro. De uitvoering wordt verzorgd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De subsidieregeling werd in 2018 opgezet. Sindsdien zijn er 37 samenwerkingsprojecten gesubsidieerd.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren