Personalia
Personalia

Dirk-Jan de Bruijn wordt voorzitter Rijks Innovatie Community

Portret Dirk-Jan De Bruijn
Dirk-Jan de Bruijn is bedrijfseconoom, gespecialiseerd in het operationaliseren van netwerkleiderschap.

Op 16 april geven Sven Hamelink en Jorrit Rosema de voorzittershamer  van de Rijks Innovatie Community (RIC) over aan Dirk-Jan de Bruijn. De Bruijn werkt als programmadirecteur en kwartiermaker voor innovatieprogramma’s op het vlak van mobiliteit vanuit directie Innovatie en Strategie van Rijkswaterstaat/Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

RIC is in 2018 opgericht om de kennis en best practices rondom innovatie te delen binnen de Rijksoverheid. De community begon vanuit twee ministeries. In februari 2021 is besloten dat RIC een rijksbreed gedragen organisatie moet zijn, waarbij alle 12 departementen zijn aangesloten.

Dirk-Jan de Bruijn is bedrijfseconoom, gespecialiseerd in het operationaliseren van netwerkleiderschap. Een rode draad in zijn loopbaan is samenwerking in een ecosysteem van organisaties gericht op oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Hij heeft bijgedragen aan de implementatie en opschaling van diverse concrete innovaties en beschikt over een breed innovatienetwerk binnen en buiten de overheid.

De Bruijn schrijft regelmatig blogs en artikelen op iBestuur.nl en is mede-auteur van het boek ‘Ladders tegen de wolken‘.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren