Digitale weerbaarheid
Nieuws

Hoe je je kunt voorbereiden op een cybercrisis

Bij een cybercrisis is het van groot belang om adequaat besluiten te kunnen nemen om de impact van de aanval te minimaliseren. Hoe meer iemand getraind is in het nemen van dergelijke besluiten, hoe minder schade de organisatie ervan ondervindt. Het Cyber Chain Resilience Consortium (CCRC) lanceerde 3 oktober een (gratis) handboek om organisaties te helpen bij het opzetten van cybercrisis oefeningen.

Handboek

Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag en geen enkele organisatie, geen enkel netwerk van organisaties is immuun voor deze dreiging. CCRC heeft een handboek samengesteld om de Chief Information Security Officer (CISO) en ieder ander die verantwoordelijk is voor security, te helpen bij het ontwikkelen van crisis oefeningen mét de juiste steun van het bestuur.

Het Cyber Chain Resilience Consortium (CCRC) is een platform waar publieke en private organisaties en hun toeleveranciers, cross sectoraal samenwerken om zich te beschermen tegen “Supply Chain Cyberaanvallen”.

‘Cybercrisis? Géén paniek‘ is de titel van het handboek dat Eric-Jan de Roode en Kelvin Rorive tijdens de One Conference overhandigden aan Michel Verhagen, manager bij het Digital Trust Center.

Download of bestel het handboek HIER

  • igor van gemert | 4 oktober 2023, 21:21

    “Cyberaanvallen kunnen chaotisch en overweldigend zijn, maar zoals het handboek ‘Cybercrisis? Géén paniek’ terecht aangeeft, is voorbereiding de sleutel. Narrow AI-technologie, zoals de realtime cyber crisis toolkit, kan een cruciale rol spelen tijdens een daadwerkelijke cybercrisis. Terwijl boeken geweldige trainingsmiddelen zijn, kan AI in real-time contextuele informatie leveren, vragen beantwoorden en teams ondersteunen bij het navigeren door de complexiteit van een aanval. Het combineren van menselijke expertise met geavanceerde AI kan niet alleen helpen de impact van een aanval te minimaliseren, maar ook waardevolle leermomenten creëren voor toekomstige incidenten. Oefening baart kunst, maar in het heetst van de strijd is het een combinatie van training en technologie die de dag redt

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren