Overheid in transitie
Nieuws

Hoe staat het met Agile Governance in Nederland?

In samenwerking met Belastingdienst, SVB, Kadaster, Politie, DUO, Rijkswaterstaat en I-Interim Rijk en UWV organiseert SPO, Samenwerking Projectorganisaties Overheid, vanaf dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 oktober het digitale symposium Governance van projecten en programma’. Centraal bij dit symposium staat de vraag: hoe staat het met Agile Governance in Nederland?

Beeld: Shutterstock

Is het daadwerkelijk een hell of a job?

Wat: Digitaal symposium Governance van projecten en programma
Wanneer: 5 tot en met 8 oktober 2021
Meer informatie en inschrijving

In samenwerking met Belastingdienst, SVB, Kadaster, Politie, DUO, Rijkswaterstaat en I-Interim Rijk en UWV organiseert SPO, Samenwerking Projectorganisaties Overheid, vanaf dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 oktober het digitale symposium Governance van projecten en programma’. Het is de vierde keer dat de deelnemende partijen een symposium organiseren, wat vanwege de restricties digitaal zal plaatsvinden. Congres toegankelijk voor elke professional/manager die geïnteresseerd is in dit onderwerp. De inschrijving is inmiddels gestart.

Programma

Het symposium start op dinsdag 5 oktober met een inleidende presentatie van hoogleraar beleidsinformatica Hans Mulder, gevolgd door Maarten Camps, voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV.
Daarna is er een interactieve talk- en spelshow. Met vier teams wordt gekeken hoe het staat met Agile Governance binnen Nederland. Dit gebeurt onder begeleiding van Jitske Kramer, corporate antropoloog, in vier rondes over de vraagstukken:
• Sturen en werken vanuit de bedoeling en het nemen van eigenaarschap
• Het maken van strategische keuzes
• Opdrachtgeverschap invullen
• Projectmatig werken in een agile wereld

Op woensdag 6 en donderdag 7 oktober zijn er verschillende online break-out sessies.
Het symposium wordt interactief afgesloten op vrijdag 8 oktober. Dat gebeurt onder leiding van de Deep Democracy instructor en facilitator Frank Weijers. Hij bespreekt dan de opbrengsten van de vier vraagstukken van dit symposium.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren