iBestuur webinar ‘Safety by design & by default’

Op dinsdag 9 juni deelden Brenno de Winter en Gerrit Berkouwer hun kennis en ervaringen over de risico’s van de digitale jungle en wat we eraan kunnen doen om problemen te voorkomen. Moderator van het webinar was Larissa Zegveld, voorzitter Forum Standaardisatie. "Pas ‘veiligheid by design & by default’ toe als het gaat om de inrichting van websites en e-mail", aldus Berkouwer.

Brenno de Winter is expert op het gebied van informatiebeveiliging, privacy en ICT en geeft regelmatig survivaltrainingen in de digitale jungle. Zijn Cyberonderzoeksraad voerde vorig jaar een groot onderzoek uit naar de gevoeligheid van e-mail. Ze registreerden meer dan 70 domeinnamen die op andere domeinen leken!

Met een beetje technische kennis zijn veel problemen te voorkomen. Het staat of valt met het gebruik van standaarden. Pas ‘veiligheid by design & by default’ toe als het gaat om de inrichting van websites en e-mail is het dringende advies van Gerrit Berkouwer, Senior adviseur Kwaliteit en Veiligheid bij de Dienst Publiek en Communicatie (DPC) van ministerie van Algemene Zaken. Continue aan de voorkant nadenken hoe we websites en e-mail inzetten scheelt reparaties achteraf.

Kijk hier het webinar terug (circa 60 minuten)

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren