Nieuws

Lisa van Ginneken gekozen tot meest digibewuste Kamerlid 2021

Tijdens het ECP Festival op 11 november is Lisa van Ginneken, Kamerlid voor D66, door een vakjury van experts en ex-Kamerleden uitgeroepen tot meest digibewuste Kamerlid van 2021. 'Bevlogen, visionair en duidelijk zichtbaar met moties, Kamervragen en op sociale media', noemde Auke Plas haar, die namens de jury de uitspraak bekend maakte.

Foto: De Beeldredaktie, Lex Draijer

In het juryrapport staat de volgende toelichting:
‘Haar pitch toont bevlogenheid en bewustzijn voor het onderwerp. Zij is duidelijk zichtbaar met moties, Kamervragen en op sociale media over het onderwerp. En zij toont een visie op digitalisering met aandacht voor het belang van samenhang tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheid en burgers. Ze laat een ontwikkeling zien in kennis en gedrag door zich in eerste instantie te focussen op de privacy en burgerrechtenkant, en inmiddels haar aandacht voor digitalisering te verbreden naar de kansen voor de economie, bedrijfsleven en de samenleving, de techniek, mee kunnen doen en eigenaarschap data.’

Voor de award waren vijf Kamerleden genomineerd, te weten: Barbara Kathmann (PvdA), Lisa van Ginneken (D66), Farid Azarkan (Denk), Queeny-Aimee Rajkowski (VVD) en Laurens Dassen (Volt). Er is daarbij gekeken naar inzet op het onderwerp en betrokkenheid om digitale zaken in Nederland te toetsen, te adresseren en te bevragen.

De verkiezing voor meest digibewuste Kamerlid is een initiatief van ECP| Platform voor de InformatieSamenleving en de Digitale Binnenhof Academy en is in het leven geroepen om de politiek aan te moedigen meer diepgaand debat te laten voeren over de verschillende aspecten van digitalisering. De digitalisering is een belangrijke ontwikkeling die invloed heeft op alle facetten van onze samenleving. Goed en onderbouwd publiek debat voeren over hoe die digitale samenleving eruit moet komen te zien is hard nodig. Met de benoeming worden Kamerleden die bevlogen zijn op het thema digitalisering in het zonnetje gezet. De jury bestond uit Tineke Netelenbos Petra Claessen, Auke Pals en Kees Verhoeven. De juryleden zijn betrokken vanuit het netwerk van de Digitale Binnenhof Academy, met ervaring en visie op politieke besluitvorming rond het thema digitalisering.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren