Markt en overheid
Nieuws

Zo zit de markt voor IT-beveiliging bij de overheid in elkaar

ICT-bedrijven die zich richten op de overheid en ook in security gespecialiseerd zijn, blijken relatief schaars. Het zijn veelal middelgrote tot grote partijen, gezien de complexiteit van de overheids-IT. Microsoft domineert in IT-beveiliging bij de overheid, blijkt uit onderzoek van Partner Navigator dat veranderingen in het ICT-ecosysteem bijhoudt.

Partnerships van ICT-bedrijven die IT-beveiliging leveren aan de overheid

Microsoft heeft een zeer dominante positie in de overheidsmarkt. ICT-bedrijven die beveiliging leveren aan de overheid hebben zeer vaak een Microsoft partnership. Overigens verschilt de situatie op de overheidsmarkt daarin niet heel sterk ten opzichte van andere verticale markten.

Het zijn vooral grote ICT-bedrijven die beveiliging leveren aan overheidsinstanties. Pas vanaf 50 FTE lijkt de overheid interesse te hebben in zo’n bedrijf. gekeken naar het type ICT-bedrijven dat bij de overheid actief is met een beveiligingsaanbod dan vallen hardwareleveranciers, consultants en wederverkopers (resellers) op.

In security-gespecialiseerde ICT bedrijven met meer dan 500 werknemers hebben in veel gevallen ook wel securitysolution-specialisten rondlopen bij de overheid. Bij de middelgrote bedrijven gaat het vaak om de levering van hardware en software.

De grote bedrijven zijn daarnaast ook betrokken bij advies, ondersteuning en implementatie. Vooral advies en ondersteuning op het gebied van security zijn belangrijk in de contracten met de overheid. Dat is niet vreemd is gezien de vaak complexe IT-omgevingen bij overheidsinstellingen.

Eigen beveiliging ook onder druk

De dienstverleners staan zelf steeds meer onder druk om ook de eigen beveiliging op orde te hebben, constateert Partner Navigator. Ze maken gebruik van tooling om het beheer te doen bij klanten. Daarmee zijn ze ook een interessant doelwit geworden voor criminelen die via de toeleveringsketen willen binnendringen bij hun slachtoffer. Goed overleg tussen dienstverlener en opdrachtgever wordt steeds belangrijker om deze uitdaging te hoofd te bieden.

Bron: AGConnect

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren