Personalia

Michiel Borgers directeur Joint Informatievoorziening Commando bij Defensie

Michiel Borgers start per 1 augustus 2022 als directeur Joint Informatievoorziening Commando bij het ministerie van Defensie. JIVC is de leverancier van IT-producten en -diensten voor Defensie, zowel voor operationele, bestuurlijke als ondersteunende processen en systemen. Michiel Borgers is momenteel CIO bij de Universiteit van Maastricht.

Michiel Borgers | Beel: Algemene Bestuursdienst

Het JIVC is tevens het kenniscentrum voor vorming van IT-beleid en bedrijfsvoering en geeft adviezen aan beleidsmakers, opdrachtgevers en klanten. Het JIVC is onderdeel van de Defensie Materieel Organisatie. Bij het JIVC werken op dit moment ruim 3000 medewerkers op verschillende locaties.

De IT voor Defensie wordt de komende jaren grondig en urgent vernieuwd. Dit vergt een omvangrijke, gefaseerde en meerjarige veranderopgave waarbij het investeren in de ontwikkeling van de medewerkers centraal staat. De directeur JIVC speelt een cruciale rol bij de veranderopgaven op het gebied van IT. Daarnaast krijgt de directeur JIVC de opdracht om de veranderopgaven op het gebied van IT te verbinden aan de Defensie-doelstelling van informatiegestuurd optreden. Tenslotte draagt de directeur JHIVC zorg voor het integraal (binnen de gehele Defensieorganisatie) implementeren van innovatieve, moderne IT-infrastructuur en IT-producten.

Michiel Borgers werkt op dit moment als CIO bij de Universiteit van Maastricht. In die functie is hij verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van de instelling brede I-strategie van de universiteit. Ook heeft hij een leidende rol in verandertrajecten gerelateerd aan de digitalisering. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de consultancy, onder andere bij Cap Gemini, maakte Michiel in 2009 de overstap naar het publieke domein. Bij de Belastingdienst was hij adjunct-directeur CIO Office en Chief Architect.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren