Blog

Common Ground: Waar moet je beginnen?

Gemeenten hebben behoefte aan een moderne, gezamenlijke informatievoorziening voor het uitwisselen van gegevens. Op 23 januari organiseerde Microsoft samen met Delta 10, Parkstad-IT en VNG een follow up webinar over hoe je het beste kunt starten met Common Ground. Kijk de video terug.

Beeld: Microsoft

Het huidige stelsel voor gegevensuitwisseling maakt het lastig om snel en flexibel te vernieuwen, te voldoen aan privacywetgeving en efficiƫnt om te gaan met data. Dat staat de verbetering van de gemeentelijke dienstverlening in de weg. Vanuit die behoefte is Common Ground ontstaan.

In de kern gaat het bij Common Ground om een hervorming van de gemeentelijke informatievoorziening, door op een andere manier om te gaan met gegevens. Dit wordt gerealiseerd op basis van gestandaardiseerde tooling. Hierdoor kunnen gemeenten de herinrichting van de informatievoorziening ingrijpend verbeteren. Dat stelt u in staat om op een moderne en flexibele manier in te spelen op maatschappelijke opgaven.

In een eerder webinar heeft VNG toelichting gegeven over wat Common Ground is en welke ontwikkelingen reeds hebben plaatsgevonden. Gemeente Tilburg, ICT samenwerkingsverband Equalit deelde hoe zij beiden de implementatie van de eerste Common Ground toepassingen hebben doorlopen. Centric presenteerde welke ontwikkelingen zij hebben doorgemaakt om Centrix-toepassingen te conformeren aan de principes van Common Ground. U kunt de webinar hier terugkijken.

Op 23 januari organiseerden wij samen met Delta 10, Parkstad-IT en VNG een follow up webinar over hoe je het beste kunt starten met Common Ground.

  • VNG gaf een toelichting over de ontwikkelingen binnen Common Ground en vertellen hoe gemeenten slimmer kunnen samenwerken op het gebied van softwareontwikkeling.
  • Delta10 legde uit hoe je als gemeente of shared service center (SSC) met beperkte inspanningen kunt beginnen met Common Ground.
  • Delta10 benoemde het Cloud Adoption Framework (CAF) waarmee je stap voor stap Cloud kunt adopteren en intern kennis kunt opbouwen.
  • Tot slot deelden Parkstad-IT en Delta10 hoe zij het implementatietraject hebben ervaren en hoe de eerste Common Ground applicatie (Signalen) succesvol in productie is gebracht.
  • We sloten af met een Q&A.

Bekijk hier de opname

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren