Markt en overheid
Congres

Opkomst van private telecomnetwerken: Citymesh in België

Samen met hulpdiensten wil Citymesh drones inzetten voor snelle aanwezigheid in noodsituaties. | Beeld: Citymesh

Citymesh is een Belgisch telecombedrijf dat sinds 2016 vaste tijdelijke en private netwerken aanlegt met 5G-technologie. Citymesh is snel gegroeid en nu de 4e telecomoperator in België. Deze zomer heeft Citymesh ook een kantoor in Nederland geopend, strategisch dicht bij de haven van Rotterdam.

De haven van Brugge deelt bijvoorbeeld een eigen netwerk met de haven van Antwerpen. Citymesh zet ook wifi-netwerken op, onder andere voor campings en vakantieparken.

COO Joeri Tranchet: “Mobiele private netwerken zijn voor iedereen die complete controle wil over de dekking van zijn netwerk, wie daarop mag aansluiten en wie prioriteit krijgt.”

Drones-as-a-service

Citymesh werkt ook aan de uitrol van ‘drones as a service’. Samen met hulpdiensten wil Citymesh drones inzetten voor snelle aanwezigheid in noodsituaties. Proeven zijn gedaan in Genk, Kortijk, de haven van Antwerp-Brugge en de haven van Brussel. In Genk werken brandweer en politie inmiddels samen met de onbemande vliegtuigjes. De drones werken op een 5G-netwerk op het Citymesh ‘unmanned traffic management platform’, voor het verzenden van videobeelden en hittekaarten. Ze worden bediend door drone-piloten.

Hybride

De uitdaging is om uiteindelijk private netwerken te integreren in de publieke, zodat een hybride infrastructuur ontstaat. In tegenstelling tot in Nederland, waar 100 procent van alle netwerken publiek is, stijgt in België het aantal private netwerken. De boodschap van Tranchet was duidelijk: wereldwijd komt er een toename van lokale private netwerken. Volgens de presentatie van Tranchet op het congres voor Digitale Infrastructuur is de verwachte groei (compound annual growth rate) tot en met 2028 is 42,3%.

 

Citymesh’s Roadshow – Op weg naar 5G

De transformerende kracht van 5G-technologie en private mobiele netwerken komt steeds meer aan bod in diverse industrieën. Tijdens de exclusieve roadshow van Citymesh staat net die transformerende kracht centraal en tonen we met relevante toepassingen waar we kunnen bijdragen op het vlak van efficiëntieverhoging, veiligheid, automatisering en communicatie, met een positieve impact op duurzaamheid.

Het potentieel

Verken hoe private 5G port, industrie en offshore-operaties revolutioneren door real-time gegevensoverdracht, externe monitoring en verhoogde veiligheidsmaatregelen mogelijk te maken. Citymesh is een pionier en Europese leider in de uitrol van private 5G netwerken. Door die ongeëvenaarde snelheid en betrouwbaarheid op het vlak van connectiviteit worden gestroomlijnde processen, verhoogde automatisering en verbeterde productiviteit mogelijk.
Zie en ervaar op onze roadshow hoe 5G de normen in de industrie herdefinieert aan de hand van real life toepassingen zoals video analytics, push to x communicatie en remote operations. Citymesh nodigt je uit om deel uit te maken van de 5G-roadshow die de weg vrijmaakt voor groei en innovatie.

Wil je graag meer informatie over onze roadshow en waar deze in 2024 over langskomt? Neem dan contact op met ons marketing team op marketing@citymesh.com.

 

Congres Digitale Infrastructuur

iBestuur organiseerde op 23 november 2023 de tweede editie van het congres Digitale Infrastructuur. Joeri Tranchet verzorgde een presentatie over de ontwikkeling van private telecomnetwerken. Dit artikel is een korte weergave van zijn bijdrage.

Lees HIER meer artikelen naar aanleiding van het congres

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren