Nieuws

‘Overheid verliest de slag om IT’ers’

De vraag naar IT’ers groeide bij de overheid in één jaar met 65 procent, tegenover 32 procent voor de gehele arbeidsmarkt. De overheid moet IT’ers meer bieden, vooral geld en flexibiliteit.

“Wij zien momenteel het bedrijfsleven de slag om talent winnen, ten koste van de overheid. De publieke sector speelt niet genoeg in op de wensen van IT’ers en moet zich bewuster worden van hun drijfveren zoals de hoogte van het salaris en betere arbeidsvoorwaarden. Belangrijk, want de overheid wil natuurlijk ook in de toekomst over de juiste professionals beschikken.”

Dat zegt Rikkert Achtereekte, business development manager bij Yacht IT in een persbericht van de Randstad-dochter over trends in vacatures.

Juist nu de overheid met vernieuwende digitalisering schreeuwt om een nieuwe generatie IT’ers, raakt ze op achterstand volgens Yacht. “Eerdere bezuinigingen en een vergrijsd ambtenarenkorps maken die uitdagingen nog groter en stuwen de vraag naar IT-specialisten bij de overheid verder op.”

IT’ers vinden het belangrijkst in de arbeidsvoorwaarden:

  • geld (37%)
  • sfeer (29%)
  • vast contract (24%)

Bovendien kun je veel IT’ers verleiden met ruimte om hun tijd flexibel in te delen (55%) en thuiswerken (46%). Achtereekte vindt dat het bedrijfsleven beter inspeelt op de behoeften van IT’ers dan de overheid als het gaat om geld en flexibel werken.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren