Nieuws

Race- en IT-innovatie in de Formule 1

Behalve technische innovatie voor een licht en toch stevig chassis, hittebestendige rubberbanden, wrijvingsvrije verf en meer materiaalkunde is de F1 ook een broedplaats voor ICT-innovatie. In Zandvoort stromen dit weekend vele realtime data van rondracende wagens naar controlecentra, en van daar naar krachtige clouds en terug.

Cover AG Connect E-special Formule 1

Max Verstappen werkt komend weekend op Circuit Zandvoort een thuiswedstrijd af. Bij aanvang van het F1-weekend heeft hij uitstekende papieren om zich te verzekeren van zijn tweede opeenvolgende wereldtitel. Zijn voorsprong is riant en bovendien lijkt hij in de beste vorm van het jaar te verkeren.
Zijn succes is ook mede te danken aan de onderliggende technologie. De hoeveelheid data die wordt rondgepompt tijdens een race is overweldigend en de snelheid en betrouwbaarheid waarmee dat moet gebeuren is cruciaal voor het succes van het team.

Formule 1-teams AI analyseren de enorme datastromen die ze tot hun beschikking hebben om de prestaties van hun teams steeds opnieuw naar een hoger plan te brengen. Diezelfde optimalisatie zouden we buiten de topsport eigenlijk ook moeten toepassen op onze IT-infrastructuur.

KLIK HIER op de special te openen

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren