Markt en overheid
Nieuws

Rijk selecteert vijf partijen voor rijksbrede IT-auditdiensten

IT-auditors nemen IT-processen, systemen en applicaties onder de loep met als doelstelling om risico’s binnen de IT-omgeving te identificeren, evalueren en beheersen. | Beeld: Shutterstock

De Rijksoverheid heeft vijf partijen geselecteerd als partner voor rijksbrede IT-auditdiensten. De komende vier jaar wordt gebruik gemaakt van de expertise van de combinatie Baker Tilly en Verdonck, Klooster & Associates, en de vier zogeheten Big Four-kantoren: Deloitte, EY, KPMG en PwC.

IT-auditors nemen IT-processen, systemen en applicaties onder de loep met als doelstelling om risico’s binnen de IT-omgeving te identificeren, evalueren en beheersen. En ze zorgen ervoor dat risico’s rondom informatiebeveiliging en privacy gewaarborgd worden binnen de organisatie. Het uitvoeren van IT-auditdiensten is een essentieel onderdeel van de digitale strategie en IT-veiligheid van de Rijksoverheid.

Europese aanbesteding

De vijf partijen zijn geselecteerd na een Europees aanbestedingstraject uitgevoerd door het Inkoop Uitvoeringscentrum, waarbij onder meer is gekeken naar kwaliteit, prijs en trackrecord binnen het IT-auditdomein.

Onder het mantelcontract vallen alle twaalf ministeries, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), de Kansspelautoriteit, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA), de Tweede Kamer der Staten-Generaal, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) en het Zorginstituut Nederland.

Het vierjarige contract heeft een geraamde omvang van ruim €10 miljoen.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren