Nieuws

Save the date: 15 september iBestuur Congres 2021

Het iBestuur Congres vindt dit jaar plaats op 15 september in de Fokker Terminal in Den Haag. De meer dan 45 sessies en het plenaire programma worden live vanuit de congreslocatie online gestreamd. Op locatie vindt een speciaal programma plaats voor bestuurders uit overheid, onderwijs en wetenschap, en IT-bedrijfsleven, waarbij debat en ontmoeting centraal staat en dat deels ook online te volgen is.

De voorbeschouwing op het iBestuur Congres 2020, live vanuit de skybox tv-studio op Papendal

De deelnemers waardeerden het vanwege corona uitsluitend digitale iBestuur Congres 2020 met een dikke 9! Voor wie vooral efficiënt kennis wil vergaren en delen bleek digital only een efficiënte oplossing. Het iBestuur Congres 2021 wordt opnieuw een online congres met volop mogelijkheden tot interactie en online ontmoeting. Om kennis op te doen: wat doet er toe, wat speelt er, hoe moet ik daar mee aan de slag in mijn organisatie. Het iBestuur Congres is echter ook dé gelegenheid waar bestuurders – publiek en privaat – elkaar ontmoeten en het gesprek aan gaan. Op de congreslocatie wordt voor een groep genodigde bestuurders een volledig corona-proof programma georganiseerd. Als de actuele corona-situatie het in september toelaat, kunnen er meer deelnemers op locatie aanwezig zijn.

De digitale transitie van maatschappij en met name de overheid is in een stroomversnelling geraakt en staat centraal in het programma. De digitale transitie van de overheid is een onomkeerbaar proces dat beleid en uitvoering, maar ook het functioneren en de organisatie van die overheid, op zijn kop zet, dat diep ingrijpt in het werkzame leven van ambtenaren en bestuurders en dat zelfs raakt aan de identiteit van diezelfde overheid. De relatie met de samenleving – de user interface, in digitale terminologie – ligt onder het vergrootglas, zie ook de recente Kamer-onderzoeken. De sessies in het congresprogramma worden daarom ook zoveel mogelijk vanuit deze invalshoek vormgegeven.

De komende maanden wordt het inhoudelijk programma verder uitgewerkt rondom bij thema’s: digitale transitie, mens en samenleving, de basis op orde, één overheid, markt en overheid.
Het online programma begint om 11:00 uur en duurt tot 17:30 uur. Meer informatie vindt u op de website ibestuurcongres.nl

Het iBestuur Congres is een initiatief van VNG, het ministerie van BZK, het ministerie van EZK, het ministerie van JenV en IPO. Het iBestuur Congres 2021 is gast van de gemeente Den Haag

Wilt u nog eens terugblikken op het congres van 2020. Lees hier het e-zine met de terugblik op het iBC2020: interviews, artikelen, blogs én de integrale video-registraties van bijna alle break out-sessies en het plenaire programma!

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren