Digitale toekomst eu
Nieuws

Storing Microsoft raakte ook Tweede Kamer en gemeenten

Een wereldwijde storing bij softwarebedrijf Microsoft trof ook overheden in Nederland. Zo waren debatten en commissievergaderingen van de Tweede Kamer moeilijker te volgen via livestreams. Bij enkele gemeenten konden mensen geen afspraken maken of paspoorten aanvragen, of was het moeilijk om contact te krijgen.

Sommige gebruikers van Outlook konden woensdagochtend geen e-mails versturen, en op Teams konden mensen niet online vergaderen. | Beel: Shutterstock

De storing begon volgens allestoringen.nl iets voor 09.00 uur op woensdagochtend. Vrijwel alle Microsoft-diensten leken problemen te hebben. Sommige gebruikers van Outlook konden woensdagochtend geen e-mails versturen, en op Teams konden mensen niet online vergaderen. Bij diverse gemeenten ontstonden problemen, onder meer in Leeuwarden, Waalwijk, Best, Ameland, Hattem, Heerde, Oldebroek, Maassluis en Maasdriel.

De problemen ontstonden door een recente update voor het Wide Area Network.

Bij de Rabobank konden klanten niet inloggen en betalingen doen. Ook gaven klanten op Twitter aan dat betalingen van hun rekening via Tikkie of met een creditcard van Rabobank niet werkten. Ook het storingsnummer van drinkwaterbedrijf Vitens was moeilijk bereikbaar.

Volgens Microsoft ontstonden de problemen door een recente update voor het Wide Area Network. Hierdoor werden verbindingen tussen clients en Azure-diensten en tussen servers in datacenters getroffen. Inmiddels is de storing bij Microsoft weer verholpen.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren