Nieuws

De kracht van Quantum Computing benutten

Tata Consultancy Services introduceert een nieuw virtueel Quantum Computing Lab dat klanten een omgeving biedt om zakelijke oplossingen van de toekomst te ontwikkelen. Het nieuwe lab biedt TCS de mogelijkheid om de acceptatie van quantum computing te versnellen.

Beeld: Unsplash

Tata Consultancy Services (TCS) heeft het TCS Quantum Computing Lab binnen AWS gelanceerd om ondernemingen te helpen bij het verkennen, ontwikkelen en het testen van bedrijfsoplossingen. Ook biedt het nieuwe lab TCS de mogelijkheid om de acceptatie van quantum computing, dat wordt gezien als een van de meest veelbelovende technologieën van dit decennium, te versnellen.

Hoewel quantum computing misschien nog in de kinderschoenen staat, heeft het de potentie om te helpen bij het oplossen van complexe problemen en uitdagingen die voor reguliere computers te ingewikkeld zijn om vandaag de dag snel op te lossen. Denk hierbij aan verbeterde detectie van oppervlakteafwijkingen of optimalisatieproblemen.

Het nieuwe TCS Quantum Computing Lab binnen AWS biedt een virtuele onderzoeks- en ontwikkelingsomgeving die gebruikmaakt van Amazon Braked, een volledig beheerde quantum computing-service van AWS. TCS wil het lab gebruiken voor het ontwerpen van baanbrekende oplossingen, het ontwikkelen van domeingerichte prestatiebenchmarks en het stimuleren van hackatons.

TCS zal haar klanten ondersteunen bij het verkennen en co-creëren van nieuwe quantum computing use-cases om zakelijke uitdagingen aan te pakken waar conventionele technologieën momenteel moeite mee hebben. Door het gebruik van TCS’ diepgaande domeinkennis en ervaring binnen diverse, uiteenlopende sectoren in cominatie met haar technologische know-how zal het met qubits klanten gaan helpen bij het ontwerpen van transformationele oplossingen. Denk hierbij aan oplossingen op het gebied van evaluatie van portfoliorisicio’s, veilige communicatie-ecosystemen en het voorspellen van customer behaviour of productieplanning.

TCS werkt veel samen met diverse partners binnen het technologielandschap, de academische wereld en het startup-ecosysteem en investeert al ruim vier jaar in quantum computing-onderzoek. Dit heeft ertoe geleid dat er al twee patentaanvragen zijn ingediend en daarnaast behoorlijke vooruitgang is geboekt op het gebied van kunstmatige intelligentie, optimalisatie, cryptografie en digitale beveiliging. Ook ondersteunt TCS instanties en verschillende overheidsinitiatieven op het gebied van quantum computing.

“Het TCS Quantum Computing Lab binnen AWS biedt klanten de mogelijkheid om op een veelzijdige manier het ware potentieel van quantumtechnologie voor hun kernactiviteiten te evaluaren en realiseren. Het lab biedt een samenwerkend ecosysteem om nieuwe ideeën op Amazon Braked te bedenken, uit te werken en te testen”, vertelt Krishna Mohan, Global Head, AWS Business Unit, TCS. “Door te profiteren van de investeringen van TCS in deze krachtige technologie, ondersteund door onze sterke samenwerking met AWS, kunnen onze klanten hun eigen quantum computing-reis kickstarten.”

TCS & AWS

De AWS Business Unit van TCS is een complete, multidisciplinaire groep die zakelijke klanten end-to-end diensten en oplossingen biedt op het gebied van cloudmigratie, applicatie- en datamodernisering, beheerde diensten en branchespecifieke innovaties binnen AWS. TCS heeft verschillende, door AWS gevalideerde kwalificaties, waaronder lidmaatschap van het AWS Premier Tier Service Partner Porgram, AWS Managed Service Provider, AWS Public Sector Partner Program, AWS Soluction Provider Program en AWS Well-Architected Partner Porgram. Momenteel heeft TCS meer dan 8.000 AWS-certificeringen en vertegenwoordigt de Business Unit een aanzienlijke investering waarmee wordt voortgebouwd op de diepgaande expertise en ervaring van TCS binnen de grote poule van AWS-gecertificeerde professionals om zo meer waarde te kunnen creëren voor de gedeelde klanten. Bezoek voor meer informatie www.tcs.com/tcs-aws.

Over Tata Consultancy Services (TCS)

Tata Consultancy Services (TCS) is sinds 1992 actief in Nederland en viert dit jaar haar 30-jarige jubileum in het land. TCS begon als bedrijf dat zich richtte op klassieke IT-outsourcing services en groeide uit tot een organisatie die andere bedrijven helpt met niet enkel IT-outsourcing, maar complete (digitale) bedrijfstransformaties om hen ‘digital first’ te maken. TCS Nederland heeft inmiddels ruim 2.500 werknemers in dienst en is actief in uiteenlopende sectoren zoals het bankwezen, finance, retail, de reisbranche, transport, energie- en hulpbronnen, hi-tech & business. Afgelopen jaar opende het bedrijf haar eigen co-innovatiecentrum TCS Pace Port™ Amsterdam, van waaruit het klanten door heel Europa helpt bij hun groei- en transformatietrajecten.

Recent werd TCS voor het achtste opeenvolgende jaar uitgeroepen tot beste werkgever in Nederland door het Top Employers Institute en voor de zesde keer benoemd als nummer 1 in klanttevredenheid door Whitelane Research. Ook veroverde TCS een plek op de lijst van LinkedIn Top Companies 2022 in Nederland. Ook is TCS (titel)sponsor van verschillende internationale sportevenementen in Nederland zoals de TCS Amsterdam Marathon en het Dutch Open golftoernooi.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren