Persbericht

Strategisch partnerschap TCS – Randstad: modernisering digitale kern

Tata Consultancy Services (TCS) is een strategische samenwerking aangegaan met Randstad, een wereldleider op het gebied van HR-diensten. Ze gaan samen het applicatiepark van het bedrijf in de cloud uitbreiden en moderniseren, het beveiligingsbeleid versterken en haar groei- en transformatietraject versnellen.

Beeld: Unsplash

Randstad koos TCS in 2016 als strategisch transformatiepartner om digitale technologieën te gebruiken met een menselijke benadering en zo het juiste talent voor de juiste functies te vinden. Tijdens de eerste fase van haar digitale transformatie leidde TCS één van de grootste publieke cloudmigratieprojecten – waarbij meer dan 925 IT-applicaties van meer dan 50 legacy datacenters over de hele wereld naar een publieke cloud werden verplaatst.

In de huidige fase van het transformatieproces van Randstad zal TCS haar contextuele kennis, diepgaande expertise, uitgebreide partnerecosysteem en AWS-mogelijkheden inzetten om Randstad’s cloudrationalisatie en applicatiemodernisering te versnellen. Dit zal worden bereikt met een mix van SaaS (Software as a Service) en meer cloud native-applicaties die gebruikmaken van PaaS (Platform as a Service).

TCS zal ook de beveiliging van Randstad verbeteren door het onboarden en uitrollen van wereldwijde beveiligingsdiensten en het opschalen van het wereldwijde DevSecOps-platform. Door Randstad’s digitale kern binnen AWS te moderniseren, zal TCS helpen bij het verenigen en opschalen van diverse diensten, zoals informatiebeveiliging, netwerk, service control, service management, business application management en business application hosting. Dit alles zal naar verwachting resulteren in een nieuw en veilig, klantgericht cloud operating model dat een hogere kwaliteit van dienstverlening aan lokale leden van de Randstad Groep mogelijk maakt.

Martin de Weerdt, Global Chief Information Officer, Randstad licht toe: “We kijken uit naar de voortzetting van onze langetermijnrelatie met TCS, die tot nu toe sterke resultaten heeft opgeleverd, waaronder een succesvol cloudinfrastructuurproject. Deze nieuwe overeenkomst om ons technologielandschap te moderniseren zal ons in staat stellen om cloudmodernisering te leveren, met hogere operationele efficiëntiewinst en verbeterde beveiligingsweerbaarheid met proactieve preventie, snellere detectie en respons.”

Josu Devasia, Country Head, TCS Netherlands zegt: “Voortbouwend op ons eerdere success bij het managen van de publieke cloudmigratie van Randstad, zijn we blij dat we nu samen met het bedrijf werken aan het versnellen van hun digitale transformatie. Met onze diepgaande domeinkennis met betrekking tot professionele dienstverlening en expertise binnen het AWS-platform, helpen we Randstad bij het bereiken van haar cloud-first moderniseringsvisie, het verbeteren van de klantervaring en weerbaarheid en het op de lange termijn bevorderen van groei- en winstegevendheid van het bedrijf.”

TCS AWS Business Unit is een full-stack, multidisciplinaire groep die zakelijke klanten end-to-end diensten en oplossingen biedt rond cloudmigratie, applicatie- en datamodernisering, managed services en branchespecifieke innovatie met behulp van AWS. TCS’ grote pool van AWS cloud-ready professionals maakt gebruik van hun domeinkennis en AWS-technologiebouwstenen om transformationele oplossingen te creëren die zijn afgestemd op specifieke subverticalen binnen industrieën.

TCS’ Software & Services unit stelt software en professionele dienstverleners in staat om duurzame, ecosysteem-geleide en doelgerichte groei te realiseren. Het aanbod van TCS rond software product engineering, cognitive computing met ingebedde AI/ML, data & analytics, automatisering, cloud, blockchain en cybersecurity, evenals innovatieve oplossingen voor het industriedomein stelt klanten in staat om hun transformationele doelen te bereiken.

Over Randstad

Randstad is ‘s werelds grootste HR-dienstverlener en is gedreven om ‘s werelds meest gewaardeerde ‘working life partner’ te worden, die zoveel mogelijk mensen ondersteunt bij het realiseren van hun ware potentieel gedurende hun loopbaan. Wij voorzien bedrijven van het hoogwaardige, diverse en wendbare personeelsbestand dat zij nodig hebben, terwijl wij mensen aan een aantrekkelijke baan helpen en relevant blijven in de steeds veranderende arbeidsmarkt. In 2021 hebben we meer dan twee miljoen mensen geholpen een baan te vinden die bij hen past, 235.000 klanten geadviseerd over hun HR-behoeften, van personeelswerving tot totaal personeelsbeheer, en training gegeven aan meer dan 450.000 mensen. Wij gebruiken gegevens en technologie om op grote schaal het juiste advies op het juiste moment te geven, terwijl onze consultants op bijna 5.000 locaties in 38 markten talent en klanten persoonlijke, toegewijde menselijke aandacht geven. Het is deze combinatie van Tech en Touch die ons aanbod uniek maakt. Randstad is opgericht in 1960 en heeft zijn hoofdkantoor in Diemen. In 2021 had Randstad gemiddeld 39.530 corporate medewerkers en genereerde een omzet van € 24,6 miljard. Randstad N.V. is genoteerd aan de Euronext Amsterdam. Voor meer informatie, zie www.randstad.com.

Over Tata Consultancy Services (TCS)

Tata Consultancy Services (TCS) is sinds 1992 actief in Nederland en viert dit jaar haar 30-jarige jubileum in het land. TCS begon als bedrijf dat zich richtte op klassieke IT-outsourcing services en groeide uit tot een organisatie die andere bedrijven helpt met niet enkel IT-outsourcing, maar complete (digitale) bedrijfstransformaties om hen ‘digital first’ te maken. TCS Nederland heeft inmiddels ruim 2.500 werknemers in dienst en is actief in uiteenlopende sectoren zoals het bankwezen, finance, retail, de reisbranche, transport, energie- en hulpbronnen, hi-tech & business. Afgelopen jaar opende het bedrijf haar eigen co-innovatiecentrum TCS Pace Port™ Amsterdam, van waaruit het klanten door heel Europa helpt bij hun groei- en transformatietrajecten.

Recent werd TCS voor het achtste opeenvolgende jaar uitgeroepen tot beste werkgever in Nederland door het Top Employers Institute en voor de zesde keer benoemd als nummer 1 in klanttevredenheid door Whitelane Research. Ook veroverde TCS een plek op de lijst van LinkedIn Top Companies 2022 in Nederland. Ook is TCS (titel)sponsor van verschillende internationale sportevenementen in Nederland zoals de TCS Amsterdam Marathon en het Dutch Open golftoernooi.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren