Nieuws

TCS beste werkgever 2023 in Nederland

Wereldwijd heeft TCS meer dan 613.000 van de best opgeleide consultants in 55 landen. | Beeld: TCS

Tata Consultancy Services (TCS) is door Top Employers Institute uitgeroepen tot nummer één Top Employer 2023 in Nederland. Dit bevestigt dat TCS zich volop inzet voor een betere wereld en werkomgeving door middel van een uitmuntend HR-beleid, uitstekende werkomstandigheden en een sterke organisatiestructuur.

Dit is het negende jaar dat TCS tot beste werkgever van Nederland is bestempeld. “Wat geweldig om het nieuwe jaar met deze belangrijke onderscheiding voor TCS te beginnen. Ik ben er erg trots op dat wij voor de negende keer door het Top Employers Institute zijn erkend als Top Employer van Nederland, en dit jaar zelfs als de nummer één beste werkgever”, zegt Josu Devasia, Country Head TCS Nederland.

Top Employers Institute is de wereldwijde autoriteit op het gebied van certificering van HR-praktijken. Elk jaar certificeert Top Employers Institute organisaties die hun werknemers op de eerste plaats zetten met een uitmuntend HR-beleid. Het certificatieproces verloopt op basis van zes HR-domeinen op twintig onderwerpen, zoals HR-strategie, werkomgeving, aantrekken van talent, training, diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie, en welbevinden.

IT-outsourcing en meer

Dit jaar is TCS een van de slechts vijftien internationale Top Employers die door Top Employers Institute erkend werden voor hun uitmuntende personeelsbeleid. TCS behoort ook tot de top 3 van beste werkgevers in Europa en staat tevens op nummer 1 in verschillende andere Europese landen, zoals Denemarken en België.

TCS Nederland heeft inmiddels ruim 2.500 werknemers in dienst en is actief in uiteenlopende sectoren.

Sinds 1992 is TCS actief in Nederland. Het begon als een bedrijf dat zich richtte op klassieke IT-outsourcing services en groeide uit tot een organisatie die andere bedrijven niet alleen helpt met IT-outsourcing, maar met complete (digitale) bedrijfstransformaties om hen digital first te maken. TCS Nederland heeft inmiddels ruim 2.500 werknemers in dienst en is actief in uiteenlopende sectoren. In 2021 opende het bedrijf haar eigen co-innovatiecentrum TCS Pace Port™ Amsterdam, van waaruit het klanten door heel Europa helpt bij hun groei- en transformatietrajecten.

Duurzaamheid en empowerment

Wereldwijd heeft TCS meer dan 613.000 van de best opgeleide consultants in 55 landen. Daarnaast werkt TCS al meer dan vijftig jaar samen met ‘s werelds grootste organisaties in hun transformatieprocessen. De proactieve houding van TCS ten aanzien van klimaatverandering en het award-winning werk met gemeenschappen over de hele wereld, hebben het bedrijf een plaats opgeleverd in toonaangevende duurzaamheidsindices, zoals de MSCI Global Sustainability Index en de FTSE4Good Emerging Index.

Naast duurzaamheid focust Josu Devasia zich vooral op de ontwikkeling van zijn werknemers en een stimulerende werkomgeving: “Onze positieve werkcultuur gebaseerd op empowerment, inclusie en resultaten helpt onze collega’s om het beste uit zichzelf te halen. Ik kijk uit naar een goed jaar waarin TCS zich zal blijven inspannen om talent op de best mogelijke manier te ondersteunen.”

  • Bert van Hijfte CConsultancy | 20 april 2023, 13:41

    Geen wetenschappelijk onderzoek en dus van weinig waarde. Relatief goed (ten opzichte van concurrenten) betekent niet goed tout court.
    Met name op het gebied van soft skills als culturele competentie en interculturele communicatie inclusief Engels dat iedereen begrijpt, valt er veel te verbeteren.
    Lees mijn eBook at Bookbook over dit onderwerp en TCS.
    Uitgebreide papieren versie volgt.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren