Nieuws

Waarde creëren door samenwerking binnen ecosystemen

TCS heeft in samenwerking met de TIAS School for Business and Society, ICT Media, ServiceNow & Informatica en andere partijen gekeken naar waar en hoe organisaties samenwerken binnen ecosystemen en hoe ze deze samenwerkingen kunnen verbeteren. De resultaten laten zien dat er kansen liggen op het gebied van datadelen, datakwaliteit, datamanagement en gegevensbeheer en -tooling.

In een tijd waarin de concurrentie heviger is dan ooit, is ecosysteempartnering enorm belangrijk. Deze onderling afhankelijke samenwerkingen helpen organisaties waarde creëren en hebben altijd de eindklant als doel.

De belangrijkste bevindingen

  • Organisaties plukken nog niet allemaal de vruchten van ecosysteempartnerschappen. Maar de kansen zijn er, zolang bedrijven focussen, investeren en middelen inzetten om de waardecreatie te verbeteren.
  • De meeste organisaties kozen ecosysteempartners van een vergelijkbare grootte en een vergelijkbare volwassenheid van processen en tools om samenwerking binnen ecosysteempartnerschappen te ondersteunen.

Josu Devasia, Country Head TCS Nederland: “Ik ben er trots op dat TCS samen met een aantal andere mooie organisaties een bijdrage heeft kunnen leveren aan dit onderzoek. Het onderzoek werd geleid door Professor Erik Beulen en biedt een aantal zeer interessante bevindingen en inzichten. De belangrijkste conclusie is dat organisaties nog niet helemaal profiteren van de voordelen die ecosysteempartnerschappen kunnen bieden. Maar de kansen zijn er, zolang bedrijven maar focussen, investeren en middelen inzetten om de waardecreatie te verbeteren.”

Lees en download het volledige rapport hier

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren