Artikel

Enterprise Intelligence biedt ondersteuning bij creëren toekomstbestendige organisatie

Organisaties staan onder druk. Demografische verschuivingen, stijgende kosten, hoge verwachtingen rondom klantervaringen, sterke concurrentie, wereldwijde economische onzekerheid en tekorten in de supply chain vragen allemaal om slimmere antwoorden. Bestaande systemen en benaderingen bieden niet langer de uitkomst die nodig is. Een andere, slimmere aanpak is noodzakelijk.

De dynamische omgeving waar bedrijven zich momenteel in bevinden vraagt om krachtige, agile en flexibele oplossingen die nieuwe functionaliteiten ondersteunen, slimmere inzichten leveren en besluitvormingen versnellen. Deze staat van paraatheid heet ook wel Enterprise Intelligence; het inzetten van de kracht van data om bedrijven te informeren, verenigen en te versnellen. Dit draagt bij aan het onderscheidende vermogen van een organisatie in een overvolle markt. Een mix van geavanceerde netwerken, hoogstaande technologie en oplossingen zorgen ervoor dat end-to-end awareness mogelijk is. Daarnaast biedt het zichtbaarheid en inzichten om snel en correct te handelen, zelfs in onzekere tijden.

Verander bedrijfsactiviteiten met Enterprise Intelligence

Iedere onderneming komt op een bepaald punt waar zichtbaarheid, controle en connectiviteit nodig zijn om te kunnen werken. Enterprise Intelligence, het resultaat van het gebruik van technologie om bedrijven slimmer te maken, kan het resultaat zijn van digitale transformatie. Ook kan het ondersteunen bij het transformeren van bedrijfsactiviteiten.

Er zijn vijf manieren om Enterprise Intelligence te bereiken:

 1. Creëer een duidelijke visie en routekaart
  IoT-gegevens stellen fabrikanten in staat om over te stappen van kalender- of mijlpaal gestuurd onderhoud naar conditie- data-gedreven onderhoud. Dit vermindert stilstand of onverwachte onderhoudskosten.
 2. Pleit voor digitalisering en een data-gedreven cultuur
  Culturele transformaties vragen om uitvoerende medewerkers die zich inzetten voor veranderingen en verbeteringen; de ‘executive champions’. Productieleiders spelen een cruciale rol in de digitale heruitvinding van het succes van de connected factory. Gebruik en deel data om werknemers in staat te stellen hun activiteiten continu te verbeteren, workflows te optimaliseren en regelmatig feedback te geven. Investeer in talent door het verbeteren van data-geletterdheid en andere digitale vaardigheden.
 3. Maak data-gedreven activiteiten mogelijk met de juiste infrastructuur
  Om Enterprise Intelligence te bereiken, is de juiste infrastructuur nodig. Deze genereert en legt data van de werkvloer vast, maakt het begrijpelijk en gebruiksklaar. Mobile Edge Computing, in combinatie met mobile connectivity, stelt organisaties in staat om data lokaal te verzamelen, verwerken en op te slaan, in plaats van de data terug te sturen naar een centrale cloud of datacenter. Hierdoor is het mogelijk om bijna real-time analyses te maken en data op het juiste moment bij de juiste mensen te krijgen. Het is ook de basis voor data-gestuurde activiteiten, zoals het overstappen van jaarlijks onderhoud van fabrieksapparatuur, naar een op omstandigheden gebaseerd en voorspellend onderhoud.
 4. Ontwikkel standaarden voor databeheer, beschikbaarheid en security
  Een digital-first, data-gedreven productiecultuur, heeft consistente standaarden nodig voor hoe data wordt verzameld, opgeslagen, gebruikt en beveiligd. Verstevig de security rondom data met een mobile edge architectuur om gevoelige data on-premises te verwerken en op te slaan, in plaats van het terug te sturen naar een cloud.
 5. Connectiviteit is cruciaal
  Het implementeren van de juiste netwerkbasis is van uiterst belang voor fabrikanten die hun activiteiten optimaliseren met snelle, nauwkeurige informatie. Een eigen 5G-netwerk stelt fabrikanten onder andere in staat om technologieën te integreren die bijvoorbeeld een grotere bandbreedte en lage latentie prioritering van kritieke toepassingen hebben.

Digitale ecosystemen verbinden

Organisaties in branches zoals productie, healthcare, detailhandel en andere sectoren profiteren van een netwerk dat hen ondersteunt bij het mogelijk maken van end-to-end awareness. Hierdoor kunnen organisaties zich bijna in real-time aanpassen aan uitdagingen. Het uitbouwen en verbinden van digitale ecosystemen is cruciaal om gebruikers en applicaties samen te brengen voor het overwinnen van zakelijke uitdagingen.

Er zijn verschillende technologieën die hier ondersteuning bij bieden, namelijk:

 • Network-as-a-Service (NaaS)-oplossingen
  Een suite van geïntegreerde connectiviteits- en netwerkservices die een programmeerbare en virtuele netwerkomgeving biedt van core-to-edge. Deze maakt veilige connecties mogelijk tussen gebruikers, applicaties en andere cloud bronnen.
 • Private 5G-netwerk
  Een veilig draadloos 5G-netwerk op maat gemaakt voor campussen op (grote) locaties, industriële faciliteiten, magazijnen en meer waardoor het mogelijk is om in real-time aanpassingen te doen zodat dit aansluit op de veranderende behoeften.
 • 5G Edge
  5G Edge combineert geavanceerde 5G-netwerken voor bedrijven met clouddiensten, waardoor computing bronnen dichter bij de plek komen waar ze nodig zijn. Hierdoor is het mogelijk om bijna real-time applicatieprestaties in te zien.
 • 5G Edge-oplossingen
  Vooraf ontworpen, gebruiker-specifieke oplossingen gebouwd op de kracht van 5G- en MEC-infrastructuur, ondersteunen organisaties snel en effectief bij het aanpakken van kritieke zakelijke uitdagingen. Daarnaast verhogen ze de efficiëntie, optimaliseren ze deze oplossingen, de kosten en dragen ze bij aan het verbeteren van de klantervaring.

Door het verzamelen, analyseren en visualiseren van real-time data, krijgen organisaties diepgaande inzage in hun activiteiten, klantgedrag en markttrends. Ook stelt het hen in staat om in real-time data-gestuurde beslissingen te nemen door inzichten te benutten en deze met elkaar te verbinden voor een beter, breder beeld van alles wat er in het bedrijf gebeurt. Hierdoor is het bedrijf klaar voor toekomstige uitdagingen. En die uitdagingen met succes aangaan, dat willen we allemaal, toch?

Auteur: Dylan Pricken, Business Development Lead bij Verizon Business

 

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren