Nieuws

API instrumentengids Eva gereed voor leveranciers

VNG stelt een API-koppeling beschikbaar voor instrumentengids Eva

VNG stelt een API-koppeling beschikbaar voor instrumentengids Eva. De API-koppeling van Eva met bijvoorbeeld zaaksystemen of diagnose-matchingsapplicaties maakt het voor gemeenten eenvoudiger om maatwerk te bieden aan werkzoekenden. Een professional hoeft maar één systeem op te starten om de werkzoekenden te kunnen helpen. Dit stimuleert professionalisering en methodisch werken binnen het sociaal domein.

Gemma online

Op Gemma online staat nu de applicatie-interface “Gegevensuitwisseling werkzoekenden instrumentengids” gedefinieerd. Standaarden worden door en voor gemeenten ontwikkeld. Het werken met standaarden vergroot gemeentelijke betrouwbaarheid voorspelbaarheid, continuïteit, rechtmatigheid en doelmatigheid. Daarmee worden kosten voor individuele gemeenten bespaard: eenmaal ontwikkelen en 342 keer toepassen. De API is openbaar en voor alle softwareleveranciers beschikbaar om kosteloos te gebruiken. De eerste leverancier die de API heeft toegepast in haar Diagnose- en Matchingsapplicatie is CompetenSYS.

Eva, instrumentengids voor werkzoekenden

Om werkzoekenden optimaal te laten ontwikkelen is maatwerk nodig. De haalbare eerstvolgende stap binnen participatie en werk is voor ieder individu anders en vraagt een eigen aanpak. Daarom hebben gemeenten een rijk aanbod van instrumenten om in te zetten, passend bij de verschillende doelgroepen in het werkzoekendenbestand. Maar hoe houd je overzicht, hoe weet je wat je in kunt zetten en onder welke voorwaarden? En welke instrumenten zijn effectief? Om gemeenten en samenwerkingsverbanden hierin te faciliteren, ondersteunt VNG gemeenten met de digitale instrumentengids Eva. Eva staat voor Effectief, Vakbekwaam en Actueel. Deze gids is gebaseerd op het Werklandschap , het wetenschappelijke integratieve gedragsmodel en het bevordert methodisch werken.

 

Heb je interesse in de API of wil je aansluiten op instrumentengids Eva?
Stuur dan een mail naar denniseneva@vng.nl.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren