Nieuws

Wat een moderne bestuurder met API’s moet

De overheid ontwikkelt API’s omdat deze nodig zijn voor een efficiënte en veilige uitwisseling van gegevens. Maar wat zijn API’s eigenlijk? Waarom zijn ze zo belangrijk voor een moderne informatiehuishouding? En wat moet je er als bestuurder mee? Op 15 september van 14:00-14:45 uur vertellen o.a. Larissa Zegveld (Forum Standaardisatie) en Theo Peters (VNG Realisatie) er meer over.

De informatiehuishouding van de overheid bestaat uit een complex geheel van systemen, die met elkaar communiceren. Voor een efficiënte en veilige communicatie zijn API’s onmisbaar. Met deze software kunnen computersystemen rechtstreeks met elkaar communiceren.
Uitvoeringsorganisaties, ministeries en gemeenten hebben de afgelopen jaren samen diverse API’s ontwikkeld. Onder meer voor de Basisregistratie Personen (BRP). Wat kan de overheid hiermee, wat voorheen niet kon? In deze sessie wordt duidelijk waarom API’s noodzakelijk zijn voor een moderne informatiehuishouding. En welke bestuurlijke consequenties het gebruik van API’s heeft.

Datum: 15 september
Tijd: 14:00 uur tot 14:45 uur
Plaats: online achter uw pc, laptop of tablet

De sessie wordt verzorgd door:

Koen Adlofs is Lead Product Owner, Open Banking & Enterprise Integration Technology bij ABN AMRO Bank

Cathy Dingemanse is product owner Haal Centraal bij VNG Realisatie

Theo Peters is Chief Technology Officer bij VNG Realisatie

Larissa Zegveld is voorzitter van het Forum voor Standaardisatie. Tot 1 september 2021 was ze directeur van Wigo4it. Op 1 september is ze begonnen als directeur-bestuurder bij de stichting Kennisnet.

Online deelname iBestuur Congres 2021

Online deelname aan het iBestuur Congres 2021 is uitsluitend bedoeld voor bestuurders, beslissers en professionals uit de overheid. Behoort u tot de doelgroep, maar u heeft nog geen uitnodiging ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren