Nieuws

Wat is verantwoord datagebruik (en wat niet)?

Datagedreven werken heeft de potentie om maatschappelijke opgaven sneller en slimmer op te lossen. Dat kan alleen als we de juiste data verantwoord inzetten, op een betrouwbare en transparante wijze. Jan van Ginkel (PZH), Frank Tierolff (Kadaster), Bert Kroese (CBS) en Nathan Ducastel (VNG Realisatie) nemen u mee in de kansen en afwegingen van verantwoord datagebruik.

Nathan Ducastel, is beleidsdirecteur Informatiesamenleving bij de VNG en directeur van VNG Realisatie

In juni 2021 is de overheidsbrede Datastrategie naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze strategie moet betrouwbaar, transparant en veilige uitwisseling van data de norm maken. Dit raakt ook de aanstaande vernieuwing van het stelsel van basisregistraties. Ontwikkelingen die grote impact hebben op alle overheidslagen.

In een interactieve sessie wisselen twee ervaren bestuurders gedachten uit over de overheidsbrede datastrategie die in juni naar de Tweede Kamer is gestuurd en vragen zich af: wat is verantwoord datagebruik?

Datum: 15 september
Tijd: 11:00 – 11:45 uur
Plaats: Achter uw pc, laptop of tablet

Nathan Ducastel Nathan Ducastel is beleidsdirecteur Informatiesamenleving bij de VNG en directeur van VNG Realisatie. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij PBLQ en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Jan van Ginkel is locoprovincie-secretaris en concerndirecteur bij de Provincie Zuid-Holland.

Bert Kroese is plaatsvervangend DG en CIO bij het CBS. Hij is in die functie onder andere verantwoordelijk voor de IT, innovatie en datastrategie.

Frank Toerolff is voorzitter Raad van Bestuur van het Kadaster.

Online deelname iBestuur Congres 2021

Online deelname aan het iBestuur Congres 2021 is uitsluitend bedoeld voor bestuurders, beslissers en professionals uit de overheid. Behoort u tot de doelgroep, maar u heeft nog geen uitnodiging ontvangen? Dan kunt u zich hier aanmelden.

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren