Overheid in transitie
Persbericht

Wie wordt de beste overheidsmanager en overheidsorganisatie 2024?

Oproep om overheidsmanagers of -organisaties aan te melden
U heeft de tijd tot en met 21 juni 2024 12:00 uur

De verkiezing van de overheidsmanager overheidsorganisatie van het jaar is weer van start gegaan. Kent u een manager die werkt met ‘Inspiratie en Impact’ en het verschil durft te maken? Of een organisatie die op een transparante manier en met een sterke lange termijn visie het verschil maakt voor de samenleving? Nomineer deze dan HIER.

Vanaf vandaag tot en met 21 juni 2024 12:00 uur kunt u uw manager of organisatie voordragen als kandidaat voor de ‘Verkiezing Beste Overheidsorganisatie en Overheidsmanager van het Jaar’. De uitreiking vindt plaats op 19 november 2014.

De verkiezingen hebben het doel om transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur te bevorderen door het werk van goede overheidsmanagers en organisaties uit te lichten en te belonen.

Criteria Overheidsmanager van het Jaar

De jury voor de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar, onder leiding van Jetta Klijnsma (Commissaris van de Koning in Drenthe), zoekt naar een manager binnen het thema ‘Inspiratie en Impact’. Hij of zij:

  • weet alle ballen in de lucht houden
  • is in verbinding met de samenleving en laat zich hierdoor inspireren
  • weet met zijn of haar visie de organisatie en medewerkers te inspireren
  • maakt impact, door het verschil te durven maken
  • staat pal achter gemaakte keuzes en voor zijn of haar medewerkers

Nomineer HIER!

Criteria Overheidsorganisatie van het Jaar

Bij de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2024 is de jury, onder leiding van juryvoorzitter Jan van Zanen (Burgemeester Den Haag), op zoek naar organisaties die dagelijks het verschil maken. Want dat is hard nodig in deze roerige tijden. De jury kijkt naar de missiegedrevenheid, het leervermogen en de maatschappelijke betrokkenheid van een organisatie. Daarnaast heeft de organisatie een uniek profiel nodig. Lees HIER de criteria waar deelnemende organisaties aan moeten voldoen.

Nomineer HIER!

Organisatie

De Verkiezingen worden georganiseerd door de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) in samenwerking met Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Binnenlands Bestuur, iBestuur, FUTUR, ICTU, Interprovinciaal Overleg (IPO), ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), Ordina, PA Consulting, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Plaats een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Registreren