zoeken binnen de website

Alle blogs van Fatou van den Hoff

Waar is mijn bureaublad?

door: Fatou van den Hoff, 24 april 2013

In mijn werk als trainer en adviseur valt het me op dat de algemene computervaardigheden bij een groot deel van de werkende bevolking beperkt zijn.

lees meer

War of the worlds

door: Fatou van den Hoff, 18 maart 2013

Ambtenaar 2.0 of 0.1, koploper of achtervolger, aanjager of afremmer, sociale media-adapt of criticus: het lijkt wel een war of the worlds. Wij tegen zij.

lees meer

Internet en staatsrecht

door: Fatou van den Hoff, 28 januari 2013

De Raad van de Rechtspraak zet in op traditionele media, en met name televisie, omdat daar de publieke opinie gemaakt zou worden.

lees meer

Voorkomen is beter dan genezen

door: Fatou van den Hoff, 16 januari 2013

Een ambtenaar van BZK stuurde vanaf zijn openbare twitteraccount met 31 volgers een bericht de wijde online wereld in. Deze ambtenaar werd voorpaginanieuws.

lees meer

De overheersende kleur was grijs

door: Fatou van den Hoff, 6 december 2012

Als een gemeentelijke topambtenaar tegen u zegt: “Over 10 jaar moeten we op sociale media zitten” wat denkt u dan? Waarschijnlijk denkt u dat ik een grap maak.

lees meer

Opzij, opzij, opzij

door: Fatou van den Hoff, 8 november 2012

Geef ambtenaren de ruimte en online sociale netwerken verweven zich met de organisatieprocessen. Kennis is sociaal kapitaal en kennisdelen is kracht dat geeft macht!

lees meer

Twitteren ondermijnt onafhankelijkheid

door: Fatou van den Hoff, 4 oktober 2012

Tast activiteit op online sociale netwerken en het tonen van de persoon achter de rechter de onafhankelijkheid en gezag van dezelfde rechter aan?

lees meer

Ik zeg niets

door: Fatou van den Hoff, 12 september 2012

Een vaardigheidstraining social media is niet voldoende. Door angst verlamde medewerkers moeten weten wat ze waar en wanneer mogen en kunnen zeggen.

lees meer

Neutrale ambtenaar in een wereld 2.0

door: Fatou van den Hoff, 23 juli 2012

Sommige Kamerleden vinden dat ambtenaren slechts politieke besluiten moeten uitvoeren. Dat toont geen vertrouwen in of respect voor de ambtenaar en zijn mening.

lees meer

Vrije meningsuiting voor docenten

door: Fatou van den Hoff, 26 juni 2012

Als een docent blogt dient hij te beseffen dat het invloed kan hebben op zijn functioneren of dat van de school, vakgroep of collega’s.

lees meer

Terug naar beroepsverboden?

door: Fatou van den Hoff, 31 mei 2012

Afschaffing van artikel 125a Ambtenarenwet leidt tot een grondrechtenvacuum. Het huidige maatschappelijke klimaat laat geen ruimte voor onbegrensde meningsuiting.

lees meer