iBestuur nummer 26

omslag ibestuur nummer 26Nummer 26 van iBestuur magazine verschijnt op 20 april 2018. U kunt het nummer hier als pdf downloaden.

- – - – -

Dear Mark Zuckerberg

door: Sophie in 't Veld, 23 april 2018

Sophie in 't Veld

Enkele jaren geleden zei Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, dat privacy als sociale norm dood is. In mismoedige momenten dacht ik weleens dat hij gelijk had. In het beste geval vroegen mensen meewarig waarom ik me daar zo druk over maak. In het ergste geval werd mijn inzet gezien als een obstakel voor zowel bedrijfsleven als veiligheidsdiensten.

iBestuur Magazine 26

lees meer

- - - - -

Na 25 mei wordt er niet meer gedoogd

Aleid Wolfsen, voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens

door: Fred van der Molen, 19 april 2018

Aleid Wolfsen

Voor wie het nu nog niet weet: vanaf 25 mei geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Organisaties moeten daarna niet rekenen op veel clementie als ze hun privacyzaken niet op orde hebben. “Het gaat hier wel om grondrechten.”

iBestuur Magazine 26

lees meer

- - - - -

Geen moetje maar een kans

door: Fred van der Molen, 18 april 2018

AVG

De deadline nadert: de overgangstermijn van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) eindigt op 25 mei. Maar lang niet alle overheden zullen dan volledig compliant zijn met de nieuwe privacyregels. Waar zitten de knelpunten? En waarom de vele verplichtingen ook een blessing in disguise kunnen zijn voor datagedreven organisaties.

iBestuur Magazine 26

lees meer

- - - - -

‘Het is nu of nooit’

door: Cyriel van Rossum, 11 april 2018

glasvezel

Missiewerk, gemeentelijke inschikkelijkheid en een snufje solidariteit: dat is nodig voor aanleg van glasvezel in het buitengebied. En liever geen subsidie. Hoewel in geval van nood… Een rondgang langs uiteenlopende succesvolle initiatieven.

iBestuur Magazine 26

lees meer

- - - - -