eerder verschenen nummers

zoeken binnen de website

iBestuur Magazine 45

 • "Het gaat mis waar te snel naar de techniek wordt gesprongen"

  door: Peter Olsthoorn

  “Automatiseren van wetgeving behelst primair het goed managen van kennis; heel lang een kwestie van de I, het scherp krijgen van informatie. En vooral ook van de C, communicatie tussen betrokken partijen uit alle disciplines. Als die I en C op orde zijn, dan hoeft het inrichten en beheren van de T niet meer zo ingewikkeld te zijn.” iBestuur sprak met Mariëtte Lokin.

 • Overheid: Richt Open Source Program Offices op!

  door: Pieter Verbeek

  Opensourcewerken is de norm bij de overheid. Het Rijk is al een paar jaar bezig met beleid, maar echt lekker komt het nog niet van de grond. Waarom gaat het zo moeizaam? Volgens Sander van der Waal, onderzoeksdirecteur Waag, zouden we, net als in verschillende andere landen, Open Source Program Offices moeten inrichten.

 • Smart City World Expo Barcelona

  door: Karina Meerman

  De Smart City World Expo in Barcelona mocht in het staartje van 2022 weer helemaal los. Veel sensoren en dashboards, samenwerkingsverbanden en mooie plannen. Data en mobiliteit stonden hoog op ieders agenda, alsook allerhande licht-laad-zendpalen en slimme verlichtingsproducten voor de openbare ruimte. iBestuur zag een aantal opmerkelijke initiatieven.

 • MIDO: belangrijke drager voor vernieuwing digitale overheid

  door: Pieter van den Brand

  Met een eerste gemeenschappelijk programmeringsplan zet het MIDO overheidsbreed de inhoud, planning en budgetten op een rij voor het beheren en vernieuwen van de Generieke Digitale Infrastructuur (GDI). De ambities zijn stevig, toch is een sterke prioritering nodig. Voorzitter Dick Heerschop van de PGDI licht de gemaakte keuzes toe.

 • iBestuur magazine: binnenkort weer op de mat

  door: Redactie iBestuur

  Eind januari ligt het nieuwe magazine van iBestuur weer bij u op de (digitale) mat. We spraken onder andere met Lorena Boix Alonso, directeur Digitale Samenleving bij de Europese Commissie en ambtelijk verantwoordelijk voor de Europese digitale identiteit. Een onderwerp dat ook hoog op de agenda staat in Nederland.