zoeken binnen de website

BZK lanceert Innovatiebudget Digitale Overheid 2021

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) zoekt overheden met innovatieve ideeën om de digitale dienstverlening te verbeteren. Vanaf 1 februari tot en met 31 maart 2021 (23.59 uur) kunt u uw projectvoorstel indienen voor een bijdrage uit het Innovatiebudget Digitale Overheid.

Bij de presentatie van de Agenda Digitale Overheid; NL DIGIbeter gaf staatssecretaris Raymond Knops aan dat hij wil dat de overheid op een andere manier gaat werken. Innovatiever: door te experimenteren, ruimte te geven aan nieuwe initiatieven en connecties aan te gaan met nieuwe partijen. Met het innovatiebudget van circa € 6 miljoen per jaar tot en met 2021 wordt deze nieuwe manier van werken mede vormgegeven.

Challenges
In voorgaande jaren werd u opgeroepen om naast projecten ook vraagstukken in te dienen voor het innovatiebudget, om vervolgens samen via het Startup in Residence (SiR) programma uit te zetten. Vanaf dit jaar kunt u vraagstukken direct bij SiR indienen, nog steeds met cofinanciering uit het innovatiebudget. Hierover volgt later meer informatie.

Selectie
Een jury met vertegenwoordigers van beleidsdepartementen, decentrale overheden, burgers, bedrijfsleven en wetenschap bepaalt welke overheidsprojecten en vraagstukken een bijdrage krijgen. Dat doen zij aan de hand van een aantal selectiecriteria.

Doe mee
Heeft u een goed voorstel voor een project? Gebruik daarvoor het aanmeldformulier bij RVO. Voordat u zich aanmeldt kunt u nagaan of uw project passend is. Voor meer informatie over het Innovatiebudget Digitale Overheid bent u welkom bij de informatiebijeenkomst van maandag 15 februari. Stel uw vragen over de procedure of inhoud via innovatiebzk@rvo.nl.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.