zoeken binnen de website

Nieuwe site iBestuur nu ook toegerust voor mobiele toepassingen

door: Redactie | 7 januari 2019

Eind vorige week is een nieuwe versie van de iBestuur website opgeleverd. Een versie die responsive is, dat zoveel wil zeggen dat de site nu ook op de meestgebruikte mobiele toepassingen (smartphone, tablet) goed leesbaar is. Ook zijn enkele ‘cosmetische ingrepen’ doorgevoerd.

voorpagina iBestuur

De laatste jaren is het aantal bezoekers van de website van iBestuur flink gestegen. Het gros van die bezoekers doet dat met behulp van een pc of laptop, maar steeds vaker ook vanaf een smartphone of tablet. Tot eind vorige week was de website van iBestuur niet goed toegerust op de groep die via de mobiele ingang de site bezocht. Voor ons was dat reden om in augustus 2018 contact te zoeken met creatief ontwerper/webwerker Remco de Waal van het bedrijf Remwerk. In de afgelopen maanden heeft hij de site zodanig bewerkt dat het nu een responsive webdesign heeft, een term die in 2010 is bedacht door Ethan Marcotte.

Met het aanpassen van de site (die draait op Textpattern, een open source CMS) zijn er ook licht cosmetische veranderingen doorgevoerd. Helemaal klaar zijn we nog niet. Er zit nog een aantal ‘schoonheidsfoutjes’ in het ontwerp en binnenkort worden ook de nieuwsbrieven nog voorzien van een responsive design.

Opmerkingen of vragen over de nieuwe site? Laat het ons weten.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.