partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Blueriq

logo blueriq

Verminder regeldruk

artikelen | 23 september 2015

Naast een dag die bol staat van traditie, geeft Prinsjesdag een blik op wat ons het komende jaar te wachten staat. Wat gaat er veranderen, welke maatregelen worden er getroffen en welk effect hebben deze op overheidsdiensten en producten?

Prinsjesdag of niet. In de wereld van de centrale overheid is verandering een constante. Wetten en regels veranderen in een sneltreinvaart. Die veranderingen hebben grote invloed op de diensten die de instanties leveren aan zowel burgers als bedrijven. Het is voor overheidsinstanties een grote uitdaging om de besluitvorming van de politiek bij te benen. Het naleven van alle regels vergt over het algemeen een flinke investering.
Een wendbare overheidsorganisatie lijkt met alle veranderingen een onrealistische ambitie. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Met de juiste aanpak en technologie kunnen instanties weldegelijk wendbaar opereren en de regeldruk verminderen. Wetsgebaseerd werken is zo’n aanpak. Met deze methodiek kunnen instanties nieuwe en gewijzigde wetten en regels direct doorvertalen naar diensten, producten en (interne) processen. Deze video geeft inzicht in de werkwijze van Wetsgebaseerd Werken:

Lees alle informatie op Everest.nl

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.