partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Beloftes van een metaverse

19 januari 2023

Complexe maatschappelijke opgaves waar gemeentes zich voor gesteld zien, vragen om technologie die complexiteit hanteerbaar maakt. Het liefst een technologie die mensen in staat stelt om creatieve oplossingen te vinden en te toetsen. Welke kansen biedt metaverse?

lees meer

Den Haag gebruikt eDiensten met Haal Centraal

30 december 2022

De gemeente Den Haag is als eerste gemeente live met eDiensten in combinatie met Haal Centraal. De belangrijkste reden is dat moderne digitale dienstverlening gemak biedt voor de inwoners. De invoering is een zeer zorgvuldig proces, vertellen Willy Goudswaard en Jeroen van Dam, beiden werkzaam als Unitmanager Beheer & Verstrekkingen. Integriteit en veiligheid van de BRP staan immers voorop.

lees meer

Zorgen voor continuïteit van dienstverlening

door: Marieke Vos , 10 december 2022

“Continuïteit van dienst­verlening is heel belangrijk voor ons. Dan gaat het uiteraard om de dienstverlening van gemeenten aan inwoners en bedrijven. Daarvoor is nodig dat de dienstverlening aan onze klanten probleemloos verloopt”, zegt Eddy van de Werken, business development manager bij Centric.

lees meer

De peilstok in Key2Financiën

24 november 2022

De gemeente Hulst deed de Health Check Key2Financiën, om erachter te komen hoe het de software beter kan gebruiken. “Ik wilde graag weten wat er misschien efficiënter of logischer kan. Het leverde ons een aantal inzichten op waar we meteen mee aan de slag kunnen,” vertelt applicatiebeheerder Joyce Wauters.

lees meer

Standaardisatie nodig om Common Ground écht van de grond te krijgen

door: Eddy van de Werken , 18 november 2022

Gemeenten hebben behoefte aan standaarden voor gegevensuitwisseling in Common Ground, niet aan nieuwe software die dat regelt. Dat is een conclusie uit het onderzoek dat Gartner deed naar NLX, in opdracht van de VNG. Waarom is NLX zo belangrijk voor het succes van Common Ground?

lees meer

Location intelligence

21 oktober 2022

Locatie is als begrip heel bepalend in lokaal beleid. Waar plaatsen we iets, waar gebeurt iets? Nu elk plekje op de wereld een coördinaat heeft en bijna alles in de openbare ruimte kan worden geregistreerd, zijn slimme toepassingen mogelijk: location intelligence. Een logische schakel in het werken aan grote lokale opgaves en transities.

lees meer

5 tips om slimmer om te gaan met administratieve HR-processen

door: Paulo Das Dores, 12 oktober 2022

Heeft u als HR-professional nog altijd te veel administratieve taken op uw bord en te weinig tijd voor strategie? Is het lastig processen te veranderen die ‘nou eenmaal zo verlopen, omdat we al jaren zo werken’? Het doorbreken van deze situatie is moeilijk, maar… niet onmogelijk!

lees meer

Talking Point: Blockchain in onze maatschappij

28 september 2022

Blockchains, kosten die niet enorm veel energie? Is dat niet alleen bruikbaar voor cryptocurrencies en speculatie? In deze podcast bekijken we de andere kant van dit thema.

lees meer

Weerbaar tegen cyberaanvallen

door: Marieke Vos , 13 september 2022

Hoe maken we Nederland weerbaarder tegen cyberaanvallen? Een gedeelde en daardoor veiligere infrastructuur biedt een oplossing, stellen Maarten Hillenaar en Paul van Vulpen van Centric. Van ‘ouderwets’ papier tot een digitale ambassade.

lees meer

Digitale terinzagelegging: samen ontwikkelen voor één standaard

7 september 2022

Eén nieuwe wet, twee gemeenten en drie leveranciers. Bij elkaar opgeteld heeft dat in korte tijd tot een werkende oplossing geleid: digitale-inzage.nl. Het traject is een goed voorbeeld van Samen Organiseren volgens de principes van Common Ground.

lees meer