partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric is al jarenlang een stabiele partner voor de lokale overheid. Onze gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening zorgen ervoor dat overheden zich op hun kerntaken kunnen richten. Centric onderscheidt zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, zoals belastingheffing en -inning, burgerzaken, salarisadministratie en werk, inkomen & zorg. Samen met onze klanten creëren we duurzame oplossingen die bijdragen aan het behalen van hun doelstellingen.


Weerbaar tegen cyberaanvallen

door: Marieke Vos , 13 september 2022

Hoe maken we Nederland weerbaarder tegen cyberaanvallen? Een gedeelde en daardoor veiligere infrastructuur biedt een oplossing, stellen Maarten Hillenaar en Paul van Vulpen van Centric. Van ‘ouderwets’ papier tot een digitale ambassade.

lees meer

Digitale terinzagelegging: samen ontwikkelen voor één standaard

7 september 2022

Eén nieuwe wet, twee gemeenten en drie leveranciers. Bij elkaar opgeteld heeft dat in korte tijd tot een werkende oplossing geleid: digitale-inzage.nl. Het traject is een goed voorbeeld van Samen Organiseren volgens de principes van Common Ground.

lees meer

Geen wondermiddel tegen datalekken, wel deze tips

26 augustus 2022

Het aantal meldingen van datalekken in Nederland stijgt. Dat is niet zo gek: Nederland is in hoge mate gedigitaliseerd en daardoor is het risico op datalekken relatief hoog. Wat kun je doen om een datalek te voorkomen?

lees meer

Talking Point: Blockchain in onze maatschappij

9 augustus 2022

Blockchains, kosten die niet enorm veel energie? Is dat niet alleen bruikbaar voor cryptocurrencies en speculatie? In deze podcast bekijken we de andere kant van dit thema.

lees meer

5 tips om slimmer om te gaan met administratieve HR-processen

door: Paulo Das Dores, 27 juli 2022

Heb jij als HR-professional nog altijd te veel administratieve taken op je bord en te weinig tijd voor strategie? Is het lastig processen te veranderen die ‘nou eenmaal zo verlopen, omdat we al jaren zo werken’? Het doorbreken van deze situatie is moeilijk, maar… niet onmogelijk!

lees meer

Hoezo niet flexibel?

door: Eddy van de Werken, 15 juli 2022

Gemeenten hebben een aantal goede redenen om te werken aan Common Ground. Wij bouwen serieus mee aan deze nieuwe gemeentelijke informatievoorziening. Maar dat Common Ground nodig zou zijn omdat je met de bestaande informatievoorziening niet kunt inspelen op nieuwe uitdagingen, dat klopt niet. Enige nuancering is op zijn plaats.

lees meer

Haal het beste uit de cloud

door: Ilco Zegelaar & Eelco Labordus , 12 juli 2022

Voor een succesvolle overstap naar de cloud, is het van belang om mens, proces en technologie correct op elkaar af te stemmen. Om de juiste cloudstrategie te voeren en te implementeren, is er het Microsoft Cloud Adoption Framework voor Azure (CAF): een set hulpprogramma’s, richtlijnen en handleidingen die u helpen het optimale uit de cloudimplementatie te halen.

lees meer

Whitepaper SaaS & Data-ontsluiting

28 juni 2022

Met de ‘verSaaSing’ van applicaties verhuist de applicatie met de bijbehorende data naar de cloud, beheerd door Centric. Een rechtstreekse verbinding met de onderliggende database, zoals dat in onpremises-situaties regelmatig gebeurt, is dan niet meer mogelijk. Daar zijn goede redenen voor, met het oog op zowel security, continuïteit, beschikbaarheid als performance.

lees meer

Wat komt Tilburg tegen bij het invoeren van datagedreven werken?

door: Willem Bakering, 28 juni 2022

De gemeente Tilburg was een van de eerste gemeenten in Nederland die op basis van data science onderdelen van de organisatie efficiënter heeft laten functioneren. Ook nam de kwaliteit van de dienstverlening toe. Romy Jansen, adviseur dienstverlening, legt uit hoe men in Tilburg tot de benodigde dataset is gekomen en in kaart is gebracht.

lees meer

Datavragen oplossen voor en mét gemeenten

20 juni 2022

Wat is de gemene deler als het gaat om moderne bedrijfsvoering? Data, is het eensluidende antwoord van Bart Kuiper en Paul van Dam. Organisaties kunnen vandaag de dag niet zonder op data gebaseerde managementinformatie om hun beslissingen mee te onderbouwen. Dat geldt ook voor gemeenten.

lees meer