partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

nieuws

 • 30 maart: Webinar 'Hoe Hoeksche Waard een lerende gemeente werd met Motion Academy'

  De opleidingseisen in de arbeidsmarkt veranderen. Een vakdiploma wordt vandaag anders gewaardeerd dan 10 jaar geleden en is vaak niet meer voldoende. Opgavegericht werken en kunnen meedraaien in een grotendeels digitale werkomgeving zijn nu de voornaamste vaardigheden waarover medewerkers en new hires moeten beschikken.

 • Peter Curwiel start als managing director bij Centric MS Public

  Peter Curwiel

  Per 1 december is Peter Curwiel bij Centric gestart als managing director van Managed Services Public, het bedrijfsonderdeel dat de Software as a Service (SaaS)-oplossingen van Centric voor de publieke sector beschikbaar stelt.

 • Nieuwe praktijkrichtlijn voor risicobeheersing maatwerksoftware

  dobbelstenen

  Zowel makers als gebruikers van maatwerksoftware hebben baat bij veilige en robuuste software. De praktijkrichtlijn NPR 5326 ‘Kwaliteitsborging maatwerksoftwareontwikkeling en -onderhoud’, mede ontworpen door Centric, helpt de risico’s te beheersen.

 • Overheid zoekt sweetspot tussen persoonlijk en digitaal

  Actualiteitendiner Prinsjesdag

  Het recept voor goede overheidsdienstverlening is een afgewogen mix van persoonlijk en digitaal contact. Dat was de consensus tijdens de Prinsjesdagbeschouwing dienstverlening, op 17 september in het Rotterdamse Hotel New York.

 • Position paper: zo kijkt Centric naar Common Ground

  centric

  Common Ground is een belangrijke ontwikkeling die de informatievoorziening bij gemeenten structureel gaat veranderen. Hoe draagt Centric bij aan de realisatie van Common Ground, welke aandachtspunten zijn er en waar mogen klanten op rekenen?

 • Beëindiging conflict Dimpact en Centric

  handdruk

  Dimpact en Centric zijn sinds 2016 verwikkeld in een juridisch conflict over de reikwijdte van afname van Burgerzakenmodules (BZM) door de leden van Dimpact. Na een reeks van gesprekken is besloten het conflict te beëindigen.

 • De gemeente van de toekomst: standaard en toch persoonlijk

  Centric

  Door hun dienstverlening verder te standaardiseren houden gemeenten tijd over voor persoonlijke dienstverlening en maatwerk waar die het meest nodig is. En: wanneer wordt online zakendoen met de overheid even gemakkelijk als webwinkelen?

 • Centric bouwt blockchain-demo voor logistiek

  blockchain centric

  Centric heeft een werkende blockchain-demo gebouwd op basis van algoritmes die de kern vormen van blockchain-technologie. De demo laat software nodes betrouwbaar met elkaar communiceren, voor toepassing in onder meer de logistiek- en transportsector.

 • Magazine: kan de gemeente het ons makkelijker maken?

  Dienstverleningsdinet Centric

  Onderscheid maken tussen digivaardige en digibete burgers? Als er systemen komen waarin iederéen eenvoudig de weg vindt, wordt dat overbodig. Hoe kunnen gemeenten hun dienstverlening de komende jaren verbeteren zonder dat het een technisch feestje wordt?

 • Ben van Lier geeft openbare les aan Hogeschool Rotterdam

  Ben van Lier

  Op dinsdag 30 oktober heeft professor Ben van Lier, lector aan Hogeschool Rotterdam en werkzaam bij Centric, onder belangstelling zijn inaugurale rede gehouden. Van Lier ging in op de groeiende impact van technologie op mens en samenleving.

 • 3D - VR - AR Lokale overheid 2018

  VR

  Wat als uw burgers de toekomst van hun gemeente vandaag al kunnen beleven? Wat als professionals en beleidsmakers hun ruimtelijke plannen al kunnen testen vóórdat ze worden gerealiseerd? Benieuwd hoe 3D VR/AR-technologie daaraan kan bijdragen? Kom dan op 25 september naar Amersfoort!

 • Centric en Antea Group investeren in startups via CAG Ventures

  start-ups

  Centric en Antea Group investeren via CAG Ventures in samenwerkingsverbanden met start-ups en scale-ups die actief zijn op het snijvlak van IT en engineering.

 • Privacy Workspace geeft organisaties grip op persoonsgegevens

  Centric privacy

  IT-dienstverlener Centric introduceert de Privacy Workspace, een oplossing die organisaties grip geeft op het werken met persoonsgegevens. Dit platform helpt organisaties te voldoen aan de AVG, die vanaf 25 mei wordt gehandhaafd.

 • Selfservice en AVG centraal in Productbeleid Lokale Overheid

  Centric

  In het vernieuwde Productbeleid Lokale Overheid leest u wat de ontwikkelingen rondom overheid en ICT betekenen voor de oplossingen die Centric ontwikkelt voor lokale overheden.

 • Op tijd klaar zijn voor de AVG?

  Centric AVG

  Waarvoor mag je het BSN gebruiken? Hoe krijg je het overzicht van alle persoonsgegevens die in de gemeente zijn opgeslagen? Waarvoor mag je straks nog de GBA-V bevragen?

 • 1
 • 2