partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Centric automatiseert bezorging van reisdocumenten

persberichten | 5 december 2013

Centric werkt met de gemeenten Dordrecht, Arnhem en ’s Hertogenbosch en de Kafkabrigade aan een functionaliteit in Key2Burgerzaken waarmee ruim 400.000 burgers kunnen kiezen hun nieuwe reisdocumenten thuis te ontvangen of op het werk te laten bezorgen.

paspoort

Als een aanvrager kiest om zijn reisdocument te laten bezorgen, worden de bezorggegevens via Key2Burgerzaken op veilige wijze doorgegeven aan een vaste bezorgpartner. Deze haalt dagelijks de nieuwe documenten op het gemeentekantoor op en bezorgt ze bij de burger thuis of op het werk.

Makkelijker voor burgers en gemeenten

Zowel voor burgers als voor de gemeenten maakt deze uitbreiding van de dienstverlening het aanvragen van reisdocumenten nog eenvoudiger. Waar burgers nog slechts één keer naar het gemeentekantoor hoeven voor een nieuw document, hoeven ook gemeenten zich beduidend minder met de uitgifte van de documenten bezig te houden en besparen hiermee dus tijd en geld.

Rijbewijzen

Voorlopig beperkt de uitbreiding zich tot reisdocumenten als paspoorten en identiteitskaarten, maar in de toekomst zullen naar verwachting ook rijbewijzen op deze wijze bezorgd gaan worden.

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.