partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

iBestuur Congres 2021: Real-time democratie, kan het al?

nieuws | 21 juli 2021

Bij burgers draagvlak creëren voor beleid, voordat het beleid is gemaakt. Voor veel bestuurders is dat een mooie droom. Kan technologie helpen die waar te maken? Centric presenteert tijdens het congres een aantal mogelijkheden, met extra aandacht voor het concept Partical, een platform voor digitale participatie.

Beeld: Shutterstock

De afstand tussen burger en overheid en een invulling van democratie in de 21ste eeuw is al enige tijd een zorg voor de overheid. Intelligente, digitale technologie kan helpen om deze puzzel beter en completer te leggen en zo de ontstane kloof te verkleinen. Maar wat betekent dat vanuit bestuurlijk perspectief? Kan technologie ervoor zorgen dat bestuurders doelmatig beleid blijven maken, maar dan op voorhand met een zo maximaal mogelijk draagvlak bij inwoners?

In deze sessie passeren diverse innovatieve, digitale mogelijkheden van participatie de revue, met een meer uitgebreide bespreking van het concept ‘Partical’: een platform waarop inwoners hun voorkeuren bij concrete beleidskeuzes op voorhand overlaten aan een door hen opgevoede, digitale evenknie van zichzelf. Met een overheid die deze 365 × 24 geheel anoniem kan bevragen. Grootschalig. Real time democratie!

De sessie wordt verzorg door Edwin Fennema, innovatiepartner van Centric

Meer informatie en aanmelden voor iBC 2021

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.