partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Centric

Centric-logo

Kent u die mop van de BRP-review?

door: Sandra Post

weblogs | 28 mei 2013

Vandaag, 28 mei, stond al lange tijd in mijn agenda als een dag om naartoe te leven. Niet vanwege een verjaardag of een zoveel-jarig huwelijk, nee, vandaag zou in Utrecht de tweede grote BRP-review plaatsvinden. Zou.

Centric-logo

Op de site van het programma modernisering GBA heeft u namelijk kunnen lezen dat die niet doorgaat. Dat is jammer, maar wel begrijpelijk. De eerste grote BRP-review, vorig jaar september, had de tongen losgemaakt. Op die dag werd voor velen duidelijk wat er nou bedoeld werd met de modernisering GBA. Er kwamen antwoorden op prangende vragen: hoe ziet de modernisering eruit? Uit welke onderdelen bestaat het programma?

No show

En ja, wanneer je als organisator zo’n succes hebt gehad op die dag, dan wil je die met een volgende bijeenkomst overtreffen. Maar hoe doe je dat? Je zorgt ervoor dat er gewoon meer te zien is. Je laat zien dat er wederom vooruitgang geboekt is. Maar wat als er eigenlijk niet zoveel te zien is?

Wordt er dan niet gebouwd aan die BRP, vraag je je misschien af. Jawel hoor, natuurlijk wordt er gebouwd. Op zo’n dag kun je inhoudelijk de leveringsberichten richting de afnemers laten zien, maar dat is niet sexy. Laten zien dat een bericht via Datadistributie aankomt bij de afnemer? Daar ben je ook gauw klaar mee. Wat moet je dan doen? Dat weet ik ook niet. Daarom is het goed dat de BRP-review vandaag niet doorgaat.

Gefaseerde invoering

In een brief aan de voorzitter van de Tweede Kamer deed minister Plasterk van Binnenlandse Zaken vorige week verslag van de voortgang van de mGBA. Ik lees daarin dat er verschillende onderzoeken zijn gestart, waaronder een onderzoek naar een alternatief scenario om de kosten en de planning beheersbaar te houden.

Laat ik daar nou wél een oplossing voor weten: een gefaseerde invoering van de BRP op basis van LO-wijzigingen. Ik gooi hem d’r maar in. Met kleine stappen behaal je grote resultaten.

Minister Plasterk, ik kom graag een keer bij u op de koffie!

Sandra Post houdt zich als strategisch productmanager Burgerzaken onder meer bezig met de ontwikkelingen rondom de modernisering GBA.

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.