partnermenu

zoeken binnen de website

Over Enable U

Wij maken de lastige vraagstukken rondom IT integraties (Strategie, Architectuur, Implementatie, Security) gemakkelijk, snel, veilig, overzichtelijk, goed te monitoren en beheersbaar. Integratie is ons vak, misschien zelfs onze passie. Terwijl onze klanten zich kunnen concentreren op nieuwe en heldere ideeën om zaken of diensten te verbeteren, nemen we de pijn weg van het integreren en onderhouden ervan. Probleemloos en toekomstbestendig.

partnerweblogs

  • 2023: Nieuwe wetgeving en meer regels = meer risico?

    Iedereen krijgt er in 2023 mee te maken; de Wet Open Overheid, de Wet Modernisering Elektronisch Verkeer en nieuwe Europese regelgeving (Digital Markets Act en de Digital Services Act). Gelukkig zijn er in de afgelopen decennia genoeg handvatten ontwikkeld die kunnen helpen om de juiste keuzes te maken.

  • Bij een gemeente valt voor hackers niets te halen; toch?

    De angst voor gevaar neemt evenredig af met de duur van de dreiging. Met andere woorden, hoe langer het niet fout gaat, hoe sterker het gevoel van gevaar afneemt en dus hoe gemakzuchtiger mensen zich gaan gedragen.

  • IT & de overheid: Ecosysteem of verzameling platformen?

    Hoe zorgt u voor de burgers waarvan u gegevens beheert, ophaalt bij andere instellingen en combineert in het kader van “betere dienstverlening”? Initiatieven als HaalCentraal maken van iedere overheidsinstelling een knooppunt of platform, met alle risico’s die daar bij horen. Er is meer nodig dan alleen techniek. Wat is de rol van een gemeente in deze ontwikkeling?