partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina Microsoft

Microsoft is sinds 1986 actief in Nederland. Al meer dan 35 jaar investeren we in de Nederlandse economie en samenleving en helpen we overheidsinstanties om de cloudtechnologie van Microsoft te benutten om een intelligentere overheid op te bouwen. En om beter te voldoen aan de verwachtingen van de burger.

Bij Microsoft streven we niet alleen naar economische, maar ook naar sociale en ecologische welvaart voor overheden en instellingen. We stellen ons een gezonde, duurzame en veilige wereld voor. Een wereld waarin inclusieve, toegankelijke en gepersonaliseerde diensten naadloos opgaan in het dagelijks leven.

De Microsoft-cloud stelt overheidsinstanties in staat om miljoenen burgers service-, communicatie- en burgerbetrokkenheidstoepassingen te bieden op de apparaten van hun eigen keuze.

Klik HIER voor meer informatie

Common Ground: Waar moet je beginnen?

18 januari 2023

Gemeenten hebben behoefte aan een moderne, gezamenlijke informatievoorziening voor het uitwisselen van gegevens. Op 23 januari aanstaande organiseert Microsoft samen met Delta 10, Parkstad-IT en VNG een follow up webinar over hoe je het beste kunt starten met Common Ground.

lees meer

Kijk in de toekomst met een Digital Twin

10 januari 2023

Een Digital Twin is in de basis een digitale kopie van een fysiek object of objecten. Waar u vervolgens simulaties op los kunt laten, zonder dat het operationele systeem er hinder van ondervindt. Dat kan zijn een machine, een gebouw, een gemeente, een provincie. Zelfs een heel land. Ontdek snel hoe dat werkt.

lees meer

Verhoog uw digitale weerbaarheid

19 december 2022

Uit het nieuwe tweejaarlijkse Dreigingsbeeld van de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) blijkt dat de digitale weerbaarheid bij gemeenten achterblijft. Microsoft organiseerde onlangs een webinar over drie belangrijke maatregelen. Kijk hier de video terug.

lees meer

Nederland zoekt meer dan 60.000 IT’ers: hoe zorgen we voor meer tech-talent?

7 december 2022

Arbeidskrachten vinden en vasthouden is overal een groot probleem. Sla de krant open, zet het nieuws maar aan. Zeker in de IT-wereld zijn de tekorten fors. Ook UWV houdt de arbeidsmarkt nauwlettend in de gaten en met 27.950 nieuwe IT-vacatures en 33.250 openstaande IT-vacatures is er in het eerste kwartaal van 2022 echt een diepterecord geboekt.

lees meer

Leven lang ontwikkelen op IT

21 september 2022

Meer en beter IT-talent voor de regio Rotterdam én alle Rotterdammers digivaardig. Dat is in een notendop waar netwerkorganisatie IT Campus Rotterdam zich voor inzet. Samen met onderwijs, overheid en bedrijven zoeken zij naar een oplossing voor de enorme hoeveelheid openstaande IT-vacatures. Directeur Marijn Roelof vertelt over dit bijzondere initiatief waarbij een leven lang ontwikkelen op IT en digitale skills een belangrijk onderdeel is van een integrale aanpak.

lees meer

Maak talent passend voor jouw IT-organisatie

7 september 2022

Hoe voorkom je dat er waardevolle kennis verloren gaat als veel medewerkers gelijktijdig vertrekken? En hoe zorg je voor voldoende diverse instroom in een wereld waar vraag en aanbod op de (IT) arbeidsmarkt mijlenver uit elkaar liggen? André Emmens, programmamanager bij DICTU, legt uit hoe je nieuw en vooral ook divers talent werft.

lees meer

Cloudtechnologie moderniseert kritieke diensten publieke sector

23 augustus 2022

Wigo4it stelt de behoeften van de burger centraal. Als organisatie zijn zij verantwoordelijk voor het leveren van IT-diensten aan de vier grootste gemeenten van Nederland. Ook Wigo4it zit midden in een digitale transformatie. Medewerkers kunnen straks meer bereiken in minder tijd. Lees snel verder hoe Pascal Greuter, Rene van Osnabrugge en Dian van Heijningen dat realiseren.

lees meer

Harmonieuze technologie heeft oog voor alle betrokkenen

25 juli 2022

Amsterdam is een drukke stad. Boven en onder de grond wordt er hard gewerkt aan het beter, mooier en slimmer maken van de stad. Maar hoe pak je bouwwerkzaamheden grondig en effectief aan? Hoe voorkom je omgevingshinder voor bewoners, ondernemers en bezoekers? Hoe voorkom je graafschade aan kabels en leidingen? En hoe verbind je partijen aan elkaar om zo voor omwonenden minimaal 5 jaar ‘graafrust’ te waarborgen?

lees meer

BIO, wat moet u weten?

12 juli 2022

Overheidsorganen staan niet stil. Ze zijn continu in beweging. Het vertrouwen van de burger speelt daarbij een enorme hoofdrol. Wie werkt voor of met overheidspartijen kent ‘m: de BIO (Baseline informatiebeveiliging Overheid). Maar wat omvat nu die BIO? En wat moet u ermee? Ons vierde en laatste blog in de serie ‘Overheid en Publieke Cloud’.

lees meer

Neem eventuele maatregelen, vraag goedkeuring en win advies in

5 juli 2022

Als overheid naar de publieke cloud, kan dat zomaar? Er is publieksinformatie, voor iedereen toegankelijk. Maar er is ook vertrouwelijke informatie, die niet op straat mag komen te liggen. Het cloudbeleid van de rijksoverheid beschrijft vier stappen voor het gebruik van publieke cloud diensten: Risicoanalyse, Maatregelen, Toestemming en Advies. Blog 3 in de serie ‘Overheid en Publieke Cloud’.

lees meer

  • 1
  • 2