zoeken binnen de website

Projectpagina 'Over Informatie Gesproken'

rddi logo

Kick-off Actieplan 'Open op orde'

door: Redactie iBestuur

artikelen | 26 april 2021

Op 21 april jl. was de kick-off van het Actieplan ‘Open op Orde’. Kon u er niet live bij zijn? Kijk dan de video van circa 90 minuten terug. Met presentaties van Lucas Lombaers, Marens Engelhard, Olaf Andersen, Jacqueline Rutjens en Gerben Kleine.

Aan tafel (v.l.n.r.): Marcel Bril, Gerben Kleine, Olaf Andersen, Marens Engelhard en Jacqueline Rutjens

Onlangs is het Actieplan Open op Orde gepubliceerd. it overkoepelende actieplan geeft weer wat er rijksbreed georganiseerd moet worden om de informatievoorziening op een hoger niveau te brengen. De departementen en overige rijksorganisaties moeten op basis hiervan aan de slag met actieplannen voor de eigen organisatie; voor 1 juli aanstaande moeten zij laten zien hoe de doelen uit het overkoepelende plan behaald kunnen worden. Het kabinet trekt 780 miljoen euro uit voor deze grote verbeteroperatie.

Tijdens deze bijeenkomst geeft een aantal deskundigen duiding aan het actieplan en handvatten voor het maken van de eigen deelplannen.
Lucas Lombaers, programmadirecteur IV/IHH introduceert namens het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het actieplan.
Marens Engelhard, algemeen rijksarchivaris en Olaf Andersen, hoofdinspecteur Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed schreven mee aan het plan en delen hun achterliggende analyses met u.
Jacqueline Rutjens, directeur RDDI, geeft verduidelijking bij de doelstellingen van de vier actielijnen uit het plan en de ondersteuning die RDDI daarbij biedt.
Gerben Kleine, coördinerend/ specialistisch adviseur IHH bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, vertelt over de uitvoerbaarheid van het actieplan, vanuit de ervaringen die zijn ministerie al heeft met de verbeterslag.

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.