zoeken binnen de website

Projectpagina 'Over Informatie Gesproken'

rddi logo

Maatschappelijke coalitie ‘Over informatie gesproken’. Doe ook mee!

nieuws | 23 november 2021

Tijdens het ECP-festival gaven we tijdens de sessie ‘Over informatie gesproken, voor een slimmere informatiesamenleving!’ de aftrap van de maatschappelijke coalitie ‘Over informatie gesproken’ Panelleden Jacqueline Rutjens (RDDI), Serv Wiemers (Open State Foundation) en Rob Nijman (IBM) gingen in gesprek over de meest urgente vragen waar de coalitie mee aan de slag moet.

Van links naar rechts: Larissa Zegveld (Voorzitter Forum Standaardisatie, gespreksleider), Rob Nijman (IBM), Serv Wiemers (Open State Foundation) en Jacqueline Rutjens (RDDI) tijdens het ECP Jaarfestival 2021 | Beeld: RDDI

De sessie ‘Over informatie gesproken, voor een slimmere informatiesamenleving!’
is terug te kijken via Vimeo.

Missie van de maatschappelijke coalitie ‘Over informatie gesproken’

Om in de digitale samenleving van vandaag goed te kunnen functioneren hebben burgers en bedrijven recht op tijdige en betrouwbare informatie van de overheid. De maatschappelijke coalitie ‘Over informatie gesproken’ maakt zich sterk voor een digitale samenleving waarin de kwaliteit (tijdigheid, betrouwbaarheid en toegankelijkheid) van informatie centraal staat. Dit doen we door het debat te agenderen en te activeren en door activiteiten te ontplooien die bijdragen aan een duurzame informatiehuishouding voor alle betrokkenen in onze samenleving.

Iedereen met goede ideeën om een gezamenlijke agenda te maken roepen we op om mee te doen. Want we kunnen het niet alleen!
Klik hier voor meer informatie en de aanmeldmogelijkheid

tags: ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.