zoeken binnen de website

Projectpagina 'Over Informatie Gesproken'

rddi logo

Sociale Media Archivering

nieuws | 15 maart 2022

De Rijksoverheid maakt steeds vaker gebruik van sociale media. Dat biedt kansen, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Binnen overheidshandelen moet informatie namelijk duurzaam toegankelijk zijn. Het project Sociale Media Archivering helpt daarom sociale media duurzaam toegankelijk te maken bij rijksorganisaties.

Op 1 mei treedt de Wet open overheid in werking. Dan gelden nieuwe richtlijnen voor de archivering van sociale media.

De informatie die met sociale media wordt gecreëerd, gebruikt en opgeslagen moet duurzaam toegankelijk zijn voor de periode dat het moet worden bewaard. Het RDDI maakte vorige jaar al het gebruik van sociale media bij het rijk inzichtelijk en stelde alle publieke berichten van bewindspersonen uit de kabinetsperiode Rutte III veilig.

reacties: 1

tags: , , ,

  • Martin Jansen (DOWR I werkorganisatie) #

    17 maart 2022, 13:22

    Een muggenziftertje : aan het eind van het filmpje wordt ‘rijksorganisaties’ ondertiteld in ‘reisorganisaties’ ….

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.