zoeken binnen de website

Projectpagina 'Over Informatie Gesproken'

rddi logo

Actieve openbaarmaking en informatiehuishouding, wat houdt het in?

nieuws | 22 december 2021

Op 1 mei treedt de Woo in werking, de Wet open overheid. Deze wet verplicht overheidsorganisaties om zo veel mogelijk informatie actief openbaar te maken. Dat wil zeggen dat een overheidsorganisatie informatie uit eigen beweging publiceert zonder dat de burger of een Kamerlid daar eerst om moet vragen.

Bekijk het filmpje

Vooral als het gaat over grote thema’s als stikstof en wonen is het belangrijk dat overheidsorganisaties hun informatie en kennis delen.

Het is belangrijk om je als organisatie nu al voor te bereiden op actieve openbaarmaking en de informatiehuishouding daarvoor op orde te brengen. Bekijk het filmpje waarin het hele proces nog eens helder wordt uitgelegd.

tags: , , , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.