partnermenu

zoeken binnen de website

Partnerpagina TCS

Waarde creëren door samenwerking binnen ecosystemen

nieuws | 8 maart 2022

TCS heeft in samenwerking met de TIAS School for Business and Society, ICT Media, ServiceNow & Informatica en andere partijen gekeken naar waar en hoe organisaties samenwerken binnen ecosystemen en hoe ze deze samenwerkingen kunnen verbeteren. De resultaten laten zien dat er kansen liggen op het gebied van datadelen, datakwaliteit, datamanagement en gegevensbeheer en -tooling.

In een tijd waarin de concurrentie heviger is dan ooit, is ecosysteempartnering enorm belangrijk. Deze onderling afhankelijke samenwerkingen helpen organisaties waarde creëren en hebben altijd de eindklant als doel.

De belangrijkste bevindingen

  • Organisaties plukken nog niet allemaal de vruchten van ecosysteempartnerschappen. Maar de kansen zijn er, zolang bedrijven focussen, investeren en middelen inzetten om de waardecreatie te verbeteren.
  • De meeste organisaties kozen ecosysteempartners van een vergelijkbare grootte en een vergelijkbare volwassenheid van processen en tools om samenwerking binnen ecosysteempartnerschappen te ondersteunen.

Josu Devasia, Country Head TCS Nederland: “Ik ben er trots op dat TCS samen met een aantal andere mooie organisaties een bijdrage heeft kunnen leveren aan dit onderzoek. Het onderzoek werd geleid door Professor Erik Beulen en biedt een aantal zeer interessante bevindingen en inzichten. De belangrijkste conclusie is dat organisaties nog niet helemaal profiteren van de voordelen die ecosysteempartnerschappen kunnen bieden. Maar de kansen zijn er, zolang bedrijven maar focussen, investeren en middelen inzetten om de waardecreatie te verbeteren.”

Lees en download het volledige rapport hier

tags: , ,

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.