zoeken binnen de website

Arne van Hout directeur-generaal Openbaar Bestuur en Democratische Rechtstaat

door: Redactie iBestuur | 4 oktober 2022

Gemeentesecretaris van Nijmegen Arne van Hout stapt over naar het Rijk. Hij wordt per 1 december a.s. de nieuwe directeur-generaal Openbaar Bestuur en Democratische Rechtsstaat bij het ministerie van BZK. Hij was de afgelopen tijd actief in de overheidsbrede beweging Werk aan Uitvoering (WaU) en was eerder voorzitter van de Taskforce Samen Organiseren.

Arne van Hout | Beeld: Algemene Bestuursdienst

Volgens Arne van Hout staan we als maatschappij voor grote opgaven op het gebied van democratie, het versterken van het samenspel tussen overheden en levend houden van onze grondrechten.
BZK verwacht dat hij met zijn opgebouwde kennis, zijn netwerkvaardigheden en proactieve houding de samenwerking tussen (mede)overheden en ministeries nog verder kan verbeteren.

Van Hout volgt Hanneke Schipper-Spanninga op die de functie van DG sinds 13 juni 2022 op interimbasis vervult.

Arne van Hout is sinds 2016 gemeentesecretaris, tevens algemeen directeur van de gemeente Nijmegen. Van 2011 tot 2016 was hij gemeentesecretaris van de gemeente Bronckhorst. Daarvoor vervulde hij onder andere diverse managementfuncties bij de gemeenten Bronckhorst, Rozendaal en Weesp. Arne van Hout studeerde Nederlands Recht, Staats- en bestuursrecht en tevens Milieukunde aan de Universiteit Utrecht.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.