zoeken binnen de website

Bert Kroese benoemd tot Director of the Statistics Department van het IMF

door: Redactie iBestuur | 8 april 2022

Bert Kroese, plaatsvervangend DG en CIO van het Centraal Bureau voor de statistiek, wordt per 15 augustus benoemd tot Chief Statistician and Data Officer en Director of the Statistics Department van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington. Het is voor het eerst in lange tijd dat er weer een Nederlander benoemd wordt in een functie op het hoogste niveau van het IMF.

Beeld: CBS

Kroese vervulde bij het CBS ook de rol van Chief Information Officer (CIO). Hij was onder andere verantwoordelijk voor de samenwerking van het CBS op statistisch gebied met internationale organisaties als de VN en Eurostat. Kroese was de laatste zeven jaar ook voorzitter van de UN-commissie ‘Experts on Environmental-Economic Accounting’ en speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe methoden en data over het klimaat.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.