zoeken binnen de website

Inge Jonker directeur Informatievoorziening (CIO) bij de FIOD

door: Redactie iBestuur | 26 oktober 2022

De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) staat voor een grote opgave in het succesvol opsporen van financiële en fiscale criminaliteit. De hoeveelheden data en informatie groeien exponentieel. Inge Jonker is per 15 oktober 2022 benoemd tot directeur Informatievoorziening, Data en Innovatie (CIO).

Inge Jonker | beeld: Algemene Bestuursdienst

De criminaliteit waar de FIOD zich op richt digitaliseert en de FIOD werkt steeds meer met inzet van moderne technologieën. Innovatie in de IT is daarom van levensbelang in de aanpak van complexe vormen van georganiseerde fiscale en financiële criminaliteit. Inge Jonker is al goed ingevoerd. Ze vervult de functie van directeur Informatievoorziening, Data en Innovatie al sinds juni 2020 vanuit een leerwerkplek.

Inge Jonker was tot 2020 werkzaam bij de Nederlandse Arbeidsinspectie, waar zij meerdere functies vervulde met als laatste vakgroephoofd Arbeidsmarktfraude.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.