zoeken binnen de website

Marcel Hoogland Algemeen Directeur Justitiële ICT Organisatie bij JenV

door: Redactie iBestuur | 6 juli 2022

Marcel Hoogland start op 1 september 2022 als algemeen directeur Justitiële ICT Organisatie (JIO) bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Hij volgt Johan Wiltvank op die met pensioen gaat. Hoogland werkt sinds 2019 bij IVO Rechtspraak als directeur IT. Eerder was hij werkzaam bij DICTU en Agentschap Telecom.

Marcel Hoogland | Beeld: Justitiële ICT Organisatie

Sinds 1 januari 2022 is de Justitiële ICT Organisatie gepositioneerd als een zelfstandig agentschap binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ooit begonnen als het ICT-bedrijf van DJI, is de Justitiële ICT Organisatie nu de huisleverancier van ICT-diensten voor een groot aantal onderdelen van het ministerie. Ze werken onder meer voor de Dienst Justitiële Inrichtingen, de Raad voor de Kinderbescherming, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Dienst Terugkeer en Vertrek, Reclassering Nederland en de dienst Justis.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.