zoeken binnen de website

Michiel Boots beoogd directeur-generaal Economie en Digitalisering bij EZK

door: Redactie iBestuur | 28 februari 2022

Michiel Boots start 1 maart 2022 als kwartiermaker van het nieuwe directoraat-generaal Economie en Digitalisering bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hij is ook de boogd directeur-generaal van dit DG dat gericht is op het goed functioneren van de (digitale) economie en markten in Nederland.

Beeld: Algemene Bestuursdienst

De digitale transitie levert nieuwe kansen op voor economie en samenleving. Het ministerie van EZK wil de komende periode investeren in digitale
innovatie en vaardigheden en goedwerkende digitale markten en diensten. De huidige directie Digitale Economie wordt ondergebracht bij Chief Economist Michiel Boots die dit tot een nieuw directoraat-generaal mag gaan smeden.

Michiel Boots is sinds mei 2019 Chief Economist, tevens directeur Algemene Economische Politiek bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Daarvoor was hij raadadviseur bij het Kabinet Minister President, ministerie van Algemene Zaken. Eerder vervulde hij diverse functies bij de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën.

tags:

Reactieformulier

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht. U ziet eerst een voorbeeld en daarna kunt u uw bijdrage definitief plaatsen. Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond. Reacties zonder achternaam worden verwijderd. Anoniem reageren alleen in uitzonderlijke gevallen in overleg met de redactie. U kunt bij de vormgeving van uw reactie gebruik maken van textile en er is beperkt gebruik van html mogelijk.